WILD - Vadételes szakácskönyv Harald Rüsseltől


A vadételek lelkes rajongója vagyok, így örömmel kutatok fel külföldi vadételes könyveket. Mivel egy Sauer 30-06-os Springfield golyós fegyver boldog tulajdonosa vagyok vadászként, így egyértelmű volt, hogy felfedezem az egyéb termékeiket is. Nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiai részlegre is gyönyörű, minőségi késekkel, deszkákkal és az általuk ajánlott WILD könyvvel Harald Rüssel munkája nyomán. 

A könyv szerzője Harald Rüssel, aki elismert séf és lelkes vadász. Németországban üzemelteti Rüssel Landhaus néven gourmet éttermét. 

A könyv azért is egyedülálló, mert 130 kipróbált recept mellett betekintést nyerhetünk a szerző gondolataiba, munkásságába.

Egyes vadhúsokat külön-külön górcső alá vesz. Elmondja, fotókon megmutatja hogy ezeket a húsokat hogy kell felbontani és mire lehet felhasználni. Nagy segítség akár egy háziasszonynak, akár egy kezdő vadásznak is. 


Emellett egyes fejezeteknél remek hol könnyen elkészíthető recepteket, hol pedig igazi éttermi fogásokat készíthetünk el a híres séf által.   

A könyv végén külön találhatóak a köretek receptje. Izgalmas és egyszerű fogások keveréke. Tényleg mindenki talál a könyvben saját tudásszintjének megfelelő finomságokat. Rengeteget tanulhatunk a leírtakból.  
 
Annyira kitűnő lett a kiadvány, hogy 2013-ban az EAT! Berlin rendezvényen a legjobb könyvnek választották és a Sauer fegyvergyártó cég is ajánlja vásárlóinak. Ők pedig nem akármihez adják a nevüket. 

Eredeti, új változatban az Amazonon kb. 39,9 EUR.ba kerül. Azóta már egy új, frissebb kiadvány is napvilágot látott, de fele annyira sem lett sikeres, habár volt hozzá szerencsém átlapozni és abban is hasznos adatokat találhatunk.  
A vadételek rajongóinak érdemes felfedezni ezt a könyvet és akár az új kiadását is. 



Népszerű bejegyzések