Segítsüti 2018 - Dédi hájas tésztája diós, házi szilva lekváros és házi baracklekváros töltelékkel
Már nagyon régóta kerestem a megfelelő utat bloggerként is a jótékonykodásra. Fontosnak tartom, hogy valamilyen módon visszaadjak abból a sok jóból, amelyet az Olvasók, Partnerek és a digitális világ által kaptam. Az idén a Segítsüti lelkes gasztroblogger csapatához csatlakoztam egy általam készített süteménnyel.
A SEGÍTSÜTIRŐL RÖVIDEN
A Segítsüti Közhasznú Alapítvány története egészen 2009-re nyúlik vissza. Ekkor rendezték az első jótékonysági sütiárverést.
Kezdettől fogva az akciók szervezésének leglényegesebb eleme az volt, hogy a támogatott civil szervezetek, egészségügyi intézmények segítése kizárólag tárgyadományok formájában vagy szolgáltatási összegek, térítési díjak átvállalásával történjen, amely beszerzésekről, vállalásokról a számlák, igazolások felkerülnek az alapítvány hivatalos oldalára.. Az akciók keretében összegyűlt adományösszegek így teljeskörűen elszámolva, a nyilvánosság szeme előtt nyomon következően a jótékonysági célt támogatják.
Az elmúlt évek során támogatták többek között a Bátor Tábort, a Peter Cerny Alapítványt, Budapesten az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, a szegedi, a zalaegerszegi, a kecskeméti és a pécsi kórház koraszülött osztályait.
De hogyan jönnek a képbe a gasztrobloggerek?
A 30 fős bloggercsapat önkéntesen és ingyenesen tevékenykedik az alapítvány javára. Kitalálnak egy süteményt, megsütik, lefotózzák és az online árverés oldalára felrakják ezt.
Ezekre a süteményekre bárki licitálhat egy rövid regisztráció után. A legmagasabb licitet elérő személy megnyeri a süteményt, melyet az összeg beérkezése után a gasztroblogger ismét megsüt és frissen, ropogósan átadja a megbeszélt helyen és időben az árverés nyertesének. Ebben az évben az én finomságomat is megtaláljátok a listában.
KIT TÁMOGATUNK AZ IDÉN?
Az
akcióból befolyt összegből a klinika intenzív osztályára szeretnénk
vásárolni egy ún. kapnográfot, ami a súlyosan beteg, lélegeztetett
gyermekek tüdőállapotának követésére szolgál. Segítségével az ebből a
célból vett gyakori vérvételek elkerülhetőek, a betegeknek kevesebb
fájdalmat okozva így.
AZ ÉN FELAJÁNLÁSOM
➽ Nem volt kérdés, hogy számomra nagyon fontos süteménnyel szeretnék részese lenni ennek a csodálatos akciónak.
Dédim hájas tésztáját készítem el három fajta töltelékkel. Ez a recept generációkról generációkra öröklődik. Nagymamám elsajátította Déditől, majd Nénikém Mamámtól és én pedig Nénikémtől. Biztosan tovább fogom majd adni a lányaimnak, menyeimnek ezt a munkás, de sok örömet adó autentikus receptet.
A sertéshájat magunk tisztítjuk és dolgozzuk fel, a dió saját fáról kerül a süteménybe, a sárgabarack és a szilvalekvárt pedig a család maga főzte saját termésből, tehát abszolút ellenőrzött forrásból származik minden alapanyag sok-sok szeretettel és odafigyeléssel készítve.
➽ 30 darab hájas papucs kerül majd a kézműves kosárkába a nyertesnek, melyet személyesen adok át majd neki.
➽ Mely településekről/ környékéről licitálhattok az én felajánlásomra?
➽ Hivatalon az Óföldeák Újpest M5-ös vonaláról.
➽ Továbbá Újpest - Vác, Újpest - Veresegyház viszonylatról
➽ Budapestről
➽ Csongrád megyében Makó - Hódmezővásárhely - Szeged vonalról
➽ Jász - Nagykun - Szolnok megyében Szolnok - Martfű - Kunszentmárton vonalról
➽ Sütemény átadása előre egyeztetett időpontban. Legkésőbb 2019. február utolsó napjáig.
➽Aki hozzálátna a hájas elkészítéséhez, azoknak jó szívvel ajánlom ezt a régi bejegyzésemet, melyben részletesen, fázisfotókkal illusztrálva.
➽ LICITÁLJ! Rövid regisztráció után szeptember 24. hétfőtől egészen szeptember 27. csütörtökig!
Köszönöm, ha a nemes cél érdekében támogatod ezt a kampányt akár egy megosztással, akár licitálással!
