Mandulás - marcipános kiflik
Jöjjön a második édesség a sütis dobozba. Németországban igazi nagy kedvenc ez az édesség. Az eredeti recept is egy német oldalról származik. Most elkészítettem a saját változatomat.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók a tésztához (kb. 15-20 darab kifli):
15 dkg marcipán massza
10 dkg őrölt mandula
1 db tojásfehérje
2 tk. citromlé
5 dkg porcukor
Bevonáshoz:
5 dkg szeletelt mandula
1 db tojásfehérje
1 ek. víz
10 dkg étcsokoládé
➽ A sütőt 200 °C-on előmelegítjük. A marcipánból, mandulából, tojásfehérjéből, citromléből és porcukorból jól formázható tésztát gyúrunk. Egy kis reszelt narancshéjjal megbolondíthatjuk a süti ízét még. Ha túl ragacsos, akkor még adunk hozzá egy kis porcukrot. A marcipánt pedig alaposan szét kell nyomkodni a tésztában.
➽ Ujjnyi vastag rudakat formázunk a tésztából. Kb. 5 cm-es darabokra vágjuk azokat és kifli formát hajtogatunk belőle.
➽ Majd 1 db tojásfehérjét összekeverünk 1 ek. vízzel. Ebbe forgatjuk a nyers kifliket és végül mandulaszeletekbe forgatjuk.
➽ Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a kifliket és forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük azokat.
➽ Mikor elkészül, hagyjuk kihűlni és olvasztott csokoládéba mártjuk a kiflik végeit és hagyjuk megdermedni.
TIPP: Cseréljétek ki a mandulát dióra, ha éppen az akad otthon a kezetekbe és durvára tört dióba hempergessétek a kifliket!
