2019. február 25., hétfő

Sült osztriga


Ha valaki nem szereti a nyers osztrigát vagy éppen még a gondolattól is irtózik, akkor ezt a sült változatot ajánlom a figyelmébe. Arcachonban járva számtalan osztrigát kínáló étterembe botlottam és a legváltozatosabb formában lehetett kóstolni ezeket az ínycsiklandozó tengeri herkentyűket.
Most megosztom a következő változatot veletek!

Hozzávalók 2 db osztrigához: 
Elkészítési idő 10-15 perc:

2 tk. vaj
2 gerezd fokhagyma
2 tk. apróra vágott petrezselyem
2 db osztriga
2 tk. panko morzsa
50 dkg só

➽ Az osztrigákat felnyitjuk egy erős késsel egy konyharuhába fogva, hogy még véletlenül se csússzon meg. A profik osztriga késsel és lánckesztyűvel dolgoznak, de házi körülmények között így is megoldható. 

➽ Egy tűzálló edénybe sót öntünk, elegyengetjük és ebbe ültetjük bele az osztrigák azon felét, amelyben  a kagylóhús van.

➽ A kagylóra először vajat, zúzott fokhagymát szórunk, majd rá aprított petrezselymet és végül panko morzsát.

➽ Forró sütőben kb. 10-15 perc alatt elkészítjük. Tálaláskor érdemes friss sóágyra helyezni az osztrigákat.



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!