Grillezett mustáros galamb és az új rekordom
Auguszt 15. után ismét vadászhatunk balkáni gerlére vagy örvös galambra. Igazán ízletes a húsuk ezeknek az apró szárnyasoknak. Legtöbben sütve vagy levesben ismerik a galamb felhasználását, de érdemes egy kicsit nyitottabbnak lenni az újdonságokra. Most egy grillezett változat készült mustárosan.
Természetesen kipróbálhatjátok házi galambbal is.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 2 személyre:
2 db galamb
1/4 tk. só
1/2 tk. őrölt fekete bors
3 ek. mustár
➽ A galambokat kívül-belül sózzuk és borsozzuk, majd mustárral szintén kívül belül bekenjük a húst.
➽ Forró grillrácson többször megfordítva kb. 30 percig sütjük. A mustárt meg fogja kapni a magas hő, de semmi baja nem lesz az ételnek. A szárnyak a legkritikusabbak.
➽ Grillezett zöldségekkel tálaljuk. Nagyon ízletes lesz a végeredmény és az elkészítés is roppant egyszerű. Megéri kipróbálni.
A horgászatunk igen sikeres volt. Megdőlt a személyes rekordom egy ilyen szépséges 22,55 kg-os ponty formájában.
Néhány hangulatfotó csatolok így a bejegyzés végére Nektek!