Medvehagymás - krémsajtos melegszendvics
A medvehagyma szezon mindig örömmel tölt el, hisz nem csak finom alapanyaghoz jutok ilyenkor, de a zöld levelek megjelenéséből már érezhető a tavasz első nyújtózkodása.
Sikerült két szép csokor medvehagymára szert tenni. Egyik nap valami gyors és otthon éppen fellelhető alapanyagokból készítettem harapnivalót és ez a melegszendvics lett a végeredmény. Ha még most barátkoztok a medvehagymával, akkor erre linkre kattintsatok és egy kicsit több információt tudhattok meg róla. A "medvehagyma" kulcsszóra keresve a blogon pedig sok-sok receptre bukkanhattok a levestől kezdve, a zsírban lesütött változaton át, egészen a medvehagymával ízesített főzelékig.
Visszatérve a recepthez, ez most igazán egyszerű lesz.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet kenyér
20 dkg natúr krémsajt
5 dkg aprított medvehagyma
1 db egész tojás
10 dkg füstölt sajt
egy csipet só
➽ Egy tepsit sütőpapírral béleljünk ki és helyezzünk bele 4 nagy szelet kenyeret.
➽ Reszeljük le a sajtot nagy lyukú reszelőn és aprítsuk föl a megmosott medvehagymát.
➽ Egy tálban keverjük össze a krémsajtot a tojással, egy csipet sóval, a reszelt sajttal és a medvehagymával.
➽ Az elkészült krémsajtos keveréket osszuk el 4 részre és kenjük meg vele a kenyereket.
➽ Sütőben közepes fokozaton kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára szendvicseket.
TIPP: Aki igazi ragadozó és szeretne egy kis húst is a szendvicsére, akkor daraboljon még a krémsajtos keverékhez egy kis sonkát vagy éppen kolbászt!
Jó étvágyat kívánok hozzá! 😊
vagy
