2020. március 12., csütörtök

Trikolor zsebes karaj - medvehagyma, sajt és paradicsom karajba rejtve


 A gyorsan elkészített vacsoráknak nem kell feltétlenül arról szólnia, hogy valami gyorsan csak kisütünk. Körülnéztem a hűtőben és ezt a trikolor zsebes karajt raktam össze. Köretként pedig egészben sült karfiolt készítettem hozzá. 

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók kb. 2-3 személyre:

1 kg sertéskaraj
20 dkg edami sajt
2 db paradicsom
3 ek. aprított medvehagyma

őrölt fekete bors
4 ek. olívaolaj

➽ A csont nélküli karajt kb. 2 centiméterenként mélyen bevágjuk az elejétől a végéig, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk a húst. Vékonyan sózzuk és borsozzunk a karajt.
 
➽ A paradicsomot felkarikázzuk, a megmosott medvehagymát felaprítjuk, a sajtból kb. fél cm vastag szeleteket vágunk.

➽ Minden egyes "zsebbe teszünk sajtot, medvehagymát és paradicsomot az elejétől a végéig. 

➽ Egy kis olívaolajjal meglocsoljuk a húst és lefedés nélkül kb. 50 percig sütjük gázsütőben 4-es fokozaton, villanysütőben kb. 180°C-on. A sütési idő függ a karaj vastagságától, így lehet rövidebb vagy hosszabb is.

➽ Tálaláskor vághatjuk egymás után a szeleteket, de ha egy kicsit srégen vágjuk, akkor mindhárom hozzávalót láthatjuk a szeletekben. 
Bárhogyan is fogyasztjuk ezt az ételt a lényeg, hogy gyorsan elkészül, mutatós és roppant finom! 

TIPP: Ha nincs otthon medvehagyma, akkor használjatok más friss fűszert például bazsalikomot. Vagy turbózzátok fel néhány szelet füstölt kolbásszal a karajt, ha magyaros ízekre vágytok!




https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!