Trikolor zsebes karaj - medvehagyma, sajt és paradicsom karajba rejtve
A gyorsan elkészített vacsoráknak nem kell feltétlenül arról szólnia, hogy valami gyorsan csak kisütünk. Körülnéztem a hűtőben és ezt a trikolor zsebes karajt raktam össze. Köretként pedig egészben sült karfiolt készítettem hozzá.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
1 kg sertéskaraj
20 dkg edami sajt
2 db paradicsom
3 ek. aprított medvehagyma
só
őrölt fekete bors
4 ek. olívaolaj
➽ A csont nélküli karajt kb. 2 centiméterenként mélyen bevágjuk az elejétől a végéig, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk a húst. Vékonyan sózzuk és borsozzunk a karajt.
➽ A paradicsomot felkarikázzuk, a megmosott medvehagymát felaprítjuk, a sajtból kb. fél cm vastag szeleteket vágunk.
➽ Minden egyes "zsebbe teszünk sajtot, medvehagymát és paradicsomot az elejétől a végéig.
➽ Egy kis olívaolajjal meglocsoljuk a húst és lefedés nélkül kb. 50 percig sütjük gázsütőben 4-es fokozaton, villanysütőben kb. 180°C-on. A sütési idő függ a karaj vastagságától, így lehet rövidebb vagy hosszabb is.
➽ Tálaláskor vághatjuk egymás után a szeleteket, de ha egy kicsit srégen vágjuk, akkor mindhárom hozzávalót láthatjuk a szeletekben.
Bárhogyan is fogyasztjuk ezt az ételt a lényeg, hogy gyorsan elkészül, mutatós és roppant finom!
TIPP: Ha nincs otthon medvehagyma, akkor használjatok más friss fűszert például bazsalikomot. Vagy turbózzátok fel néhány szelet füstölt kolbásszal a karajt, ha magyaros ízekre vágytok!
