Blini - az orosz palacsinta krémes tejföllel, kaviárral és friss kaporral

 

Ismeritek a blinit, vagyis az orosz palacsintát?

Több fajta recept, összetétel, forma létezik. Eredetileg hajdina liszttel készülnek a könnyű, levegős korongok. Én kipróbáltam már több változatot, de a következők recept vált be. Olyannyira, hogy már számtalan alkalommal elkészítettem ezt a finomságot, sőt még horgászatkor a vízparton is.Ezzel csak azt szeretném sugallni, hogy pofonegyszerű a blini sütése. Készülhet speciális blini sütő serpenyőben, mint ahogyan a mellékelt fotón is láthatjátok, de egyszerűen a nagy serpenyőben kis köröket formázva is tökéletes.

 

Hozzávalók kb. 8-10 darab blinihez:

  • 100 g liszt
  • 1 db tojás 
  • 1,5 dl tehéntej 
  • 1 dkg élesztő
  • 1 nagy csipet cukor

 Tálaláshoz:

  •  200 g krémes tejföl
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • kaviár ízlés és pénztárca szerint 😊

 
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy nagy csipet cukorral

2. A felfuttatott élesztős tejhez hozzáadjuk a lisztet, az egész  
   tojást és alaposan összekeverjük az egészet.  
 
3. A legjobb, ha 1 órát pihentetjük a hűtőben a nyers tésztát, de 
   akár azonnal is süthetjük.
 
 
4. Forró serpenyőben kevés olajjal kikenve oldalanként 1-2 perc  
   alatt aranybarnára sütjük a bliniket. A darabszám természetesen  
   függ a tészta vastagságától is, ezért az általam megadott 
   mennyiség eltérő lehet. 
 
5. Tálaláshoz krémes, sűrű tejföllel megkenjük a bliniket. A tetejükre kaviárt halmozunk, majd frissen felaprított kaporral megszórjuk. 
 
6. Kiváló előétel vagy beszélgetős falatka készülhet ebből a könnyű, levegős tésztából. 


 
Tarts velem a Facebookon és az Instagramon!

Népszerű bejegyzések