Citromos - kakukkfüves tejszínes karaj

 


Be kell vallanom, hogy iszonyatosan hálátlan dolog citromos ételeket fotózni! 😃
Jöhet a kérdés, hogy de miért?
Mert olyan mértékű nyáltermelés indul be az embernél, hogy olyan vagyok mint amikor a Tom és Jerry mesében Jerry a citromot nyalogatja, miközben Tom élete fellépésén csorgó nyállal próbál énekelni! 
Nem is én lennék, ha desszert helyett nem valami húsos étellel indítottam volna ma a citromszüret után!
Citromos - kakukkfüves tejszínes karaj készült ma. Hála az égnek a holnapi ebéd is ez lesz! Már be is készítettem a dobozkáinkba!

A receptet itt találjátok ehhez a fogáshoz:

70 dkg karaj
3 db citrom
6 ág friss kakukkfű (kb. 10 cm)
5 dkg liszt

őrölt fekete bors
2 ek. sertészsír
1 l húsleves
2 dl tejszín

🍋 A karajt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és lisztben vékonyan megforgatjuk.

🍋 Egy serpenyőben 2 ek. zsírt felolvasztunk és ebben néhány perc alatt kicsit megpirítjuk a szeleteket, kiszedjük és félrerakjuk.

🍋 Egy tiszta serpenyőbe rakjuk a húsokat. Hozzákarikázunk 2 egész citromot héjastól és 5 ágacska friss kakukkfüvet rámorzsolunk és felöntjük a levessel.

🍋 30 percig lefedve közepes fokozaton főzzük az ételt. Végül hozzáadjuk a tejszínt és fedő nélkül 10 percig összerotyogtatjuk ezt a finom fogást.

🍋 Tálalás előtt egy citrom héját az ételre reszeljük és rákarikázzuk a citromot ízlés szerint. Egy kis illatfokozásként rámorzsoljuk a megmaradt ágacska kakukkfüvet.

🍋 Tipp: készíthetjük csirkemellből is ezt az ételt olívaolajjal ha a könnyebb verziót szeretjük!

 

Népszerű bejegyzések