Citromos - kakukkfüves tejszínes karaj
Be kell vallanom, hogy iszonyatosan hálátlan dolog citromos ételeket fotózni!
Jöhet a kérdés, hogy de miért?
Mert
olyan mértékű nyáltermelés indul be az embernél, hogy olyan vagyok mint
amikor a Tom és Jerry mesében Jerry a citromot nyalogatja, miközben Tom
élete fellépésén csorgó nyállal próbál énekelni!
Nem is én lennék, ha desszert helyett nem valami húsos étellel indítottam volna ma a citromszüret után!
Citromos
- kakukkfüves tejszínes karaj készült ma. Hála az égnek a holnapi ebéd
is ez lesz! Már be is készítettem a dobozkáinkba!
A receptet itt találjátok ehhez a fogáshoz:
70 dkg karaj
3 db citrom
6 ág friss kakukkfű (kb. 10 cm)
5 dkg liszt
só
őrölt fekete bors
2 ek. sertészsír
1 l húsleves
2 dl tejszín
A karajt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és lisztben vékonyan megforgatjuk.
Egy serpenyőben 2 ek. zsírt felolvasztunk és ebben néhány perc alatt kicsit megpirítjuk a szeleteket, kiszedjük és félrerakjuk.
Egy tiszta serpenyőbe rakjuk a húsokat. Hozzákarikázunk 2 egész
citromot héjastól és 5 ágacska friss kakukkfüvet rámorzsolunk és
felöntjük a levessel.
30 percig lefedve közepes fokozaton főzzük az ételt. Végül hozzáadjuk a
tejszínt és fedő nélkül 10 percig összerotyogtatjuk ezt a finom fogást.
Tálalás előtt egy citrom héját az ételre reszeljük és rákarikázzuk a
citromot ízlés szerint. Egy kis illatfokozásként rámorzsoljuk a
megmaradt ágacska kakukkfüvet.
Tipp: készíthetjük csirkemellből is ezt az ételt olívaolajjal ha a könnyebb verziót szeretjük!