Kakukkfüves csirkecombok almával
Igazi könnyű, lustálkodós, kalóriában szegény ebéd vagy vacsora lehet ez a fogás. De ne tévesszen meg senkit sem a kevés munka. Aki megkóstolja biztosan elismeréssel adózik majd az ízletes falatok iránt.
Hozzávalók:
10 db csirke felsőcomb
1 ek. só
2 tk. őrölt fekete bors
2 ek. szárított kakukkfű/ 1 ek. aprított friss kakukkfű
50 dkg alma
10 ek. olívaolaj/ étolaj
5 dl víz
- A csirkecombokat megmosom, besózom, borsozom és gazdagon meghintem kakukkfűvel.
- Az almákat megmosom, de nem hámozom meg. Csak a magházat távolítom el és negyedekre vágom a gyümölcsöt.
- Ezután vízzel felöntöm a tepsi tartalmát és alufóliával leborítva sütni kezdem.
- Közepes lángon 30 percig sütjük lefedve, majd 10-10 percet pirítjuk oldalanként alufólia nélkül.
- A szaftja valami isteni, a hús pedig zamatos és omlós. Ha köretet szeretnénk hozzá tálalni, akkor krémes krumplipürét ajánlok.
Jó étvágyat kívánok!