2013. november 17., vasárnap

Kakukkfüves csirkecombok almával



 Igazi könnyű, lustálkodós, kalóriában szegény ebéd vagy vacsora lehet ez a fogás. De ne tévesszen meg senkit sem a kevés munka. Aki megkóstolja biztosan elismeréssel adózik majd az ízletes falatok iránt. 

Hozzávalók:


10 db csirke felsőcomb
1 ek. só 
2 tk. őrölt fekete bors
2  ek. szárított kakukkfű/ 1 ek. aprított friss kakukkfű
50 dkg alma
10 ek. olívaolaj/ étolaj
5 dl víz



  • A csirkecombokat megmosom, besózom, borsozom és gazdagon meghintem kakukkfűvel. 
  • Az almákat megmosom, de nem hámozom meg. Csak a magházat távolítom el és negyedekre vágom a gyümölcsöt. 
  • A tűzálló tálba olajat öntök majd a húsokat az almával összekeverve belerakom. 
  • Ezután vízzel felöntöm a tepsi tartalmát és alufóliával leborítva sütni kezdem.
  • Közepes lángon 30 percig sütjük lefedve, majd 10-10 percet pirítjuk oldalanként alufólia nélkül. 
  • A szaftja valami isteni, a hús pedig zamatos és omlós. Ha köretet szeretnénk hozzá tálalni, akkor krémes krumplipürét ajánlok. 

Jó étvágyat kívánok!