Céklás-rukkolasalátás bruscetta tükörtojással és szalonnával - BBC Good Food és a Tefal közös főzőbulija


Nagy örömmel vetettem bele magam a BBC Good Food és a Tefal által szervezett főzőbuli forgatagába. Egy igen dolgos nap után érkeztem a takaros Blanchir Főzőiskolába . Gyors üdvözlés, regisztráció és bele is csaptunk a lecsóba. Három fős csapatokat kellett alakítani, mert ezen az estén versenyre keltünk egymással és a legjobb három csapat díjazásban részesült.

Három fős csapatokban kellett versenyeznünk. Úgy hozta a sors, hogy Kriszti és Zsuzsi személyében remek társaság verődött össze pillanatok alatt. Jókat nevettünk és kotyvasztottunk együtt. Örülök, hogy megismerhettelek benneteket :-) Mi az önálló, jókedvű kategóriát erősítettük. Bevallom nem voltam valami kreatív. Piszok fáradt voltam és nem volt kedvem a versenyhez sem, csak örömfőzést szerettem volna. A két lány viszont isteni ötletekkel dobta fel az ételeket és végül a harmadik helyen végeztünk! 
A praktikus nyeremények mellett egy könnyű menü is a díjunk volt.


Fotó: Kecskés Kriszina


 Az est menüje
Céklás-rukkolasalátás bruscetta tükörtojással és szalonnával
Vaníliás sütőtökkrémleves tejhabbal és pirított chilis tökmaggal
Tőkehal pirított zöldségkörettel
Csokis muffin flambírozott körtével, almával és vanília fagyival


Céklás-rukkolasalátás bruscetta tükörtojással és szalonnával
Hozzávalók 2 személyre 

4 szelet kenyérke/ v. bagett
6 szelet bacon
0,5 dl balzsamecet
2 ek. cukor
1 db közepes cékla 
5 dkg rukkola
2 tojás 
2 ek.citromlé
2. ek.olívaolaj
1. ek. mustár

1. A céklát alufóliába csomagolva akár már előző este puhára sütjük.
2. Második lépésben a bagetteket mindkét oldalukon megpirítjuk némi olívaolajon, majd kiszedjük és tálalásig félrerakjuk.
3. A serpenyőnket kitöröljük a morzsáktól és 2 szelet szalonnát egészben, a többit pedig 1 cm-es darabokra vágva dobjuk a serpenyőbe. Szép ropogósra sütjük a szeleteket, de mindenki saját ízlése szerint készítse.
4.  A megsütött, megtisztított puha céklákat 1X1 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben cukrot pirítunk és amikor már barnulni kezd ráöntjük a balzsamecetet és elkeverjük. Végül a céklát hozzáadjuk és 2-3 percig sütjük, majd kiszedjük.
5. A salátát összeállítjuk. A citromlevet, olívaolajat, mustárt összekeverjük. Ez lesz az öntetünk. A rukkolát, a céklát és a felaprított bacont összeforgatjuk az öntettel és a bruscettákra halmozzuk. 
6. Végül egy kis olívaolajon a tükörtojást megsütjük. Amikor már elég forró a serpenyő, beleütjük a tojást és ízlés szerint megsütjük. A bruscetták mellé tálaljuk egy kis szalonnával körítve.

A csapat munka közben! Éppen tejet habosítok, Zsuzsi és Kriszti a levest tálalja :-)


A zsűri munka közben. Időre tálalva kerültek az asztalra a finomabbnál finomabb falatok.
Köszönjük ezt a kellemes estét!

Népszerű bejegyzések