Habart vargányaleves
Hűvös, borongós idő köszöntött be néhány napja. Ilyenkor egy tartalmas leves belűről is felmelegíti az embert! Ez a vargányás finomság roppant egyszerű. Nem is szeretnék felesleges fecsegésbe bocsátkozni, így inkább ismerjétek meg a receptet!
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg vargánya
15 dkg sárgarépa
15 dkg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 tk. őrölt paprika
1 pohár tejföl
2 ek. liszt
2 tk. só
1/2 tk. őrölt fekete bors
6 ek. napraforgóolaj
2 liter víz
- Első lépésben a zöldségeket megtisztítjuk.
- A burgonyát felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, gombát vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egészben tesszük az előbbiekhez.
- Majd sózzuk, borsozzuk és paprikával ízesítjük a levesalapunkat.
- 2 liter vízzel felöntjük a lábas tartalmát és közepes lángon kb. 40 percig főzzük (sárgarépa, burgonya puhuljon meg).
- A tejfölből, lisztből és némi főzőléből sima habarást készítünk és elkeverve a leveshez adjuk.
- Tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk!
TIPP: Még tartalmasabb levest kapunk, ha 20 dkg füstölt szárazkolbászszeleteket adunk főzés közben a levesünkhöz! Garantálom, hogy második fogásra már nem nagyon fáj ezután a fogunk!