Medvehagymás - spenótos krumplifőzelék

 

 

Ez a recept egy igazán bátor vállalkozás részemről, mert hivatalosan nem szeretem a spenótot, de valahogy mindig olyan jót falatozok belőle töltött csirkemellben, spenótos pitében, hogy úgy gondoltam adok egy esély Mautner Zsófi receptjének kicsit a saját képemre alakítva. Olyannyira jól sikerült a kísérlet, hogy az első főzés óta a medvehagyma szezonban folyamatosan készítem! 

Nézzük mi kell hozzá:

Hozzávalók  2-3 személyre

1 kg burgonya                                                                                                                                               6 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
250 g friss bébi spenót
1 csokor medvehagyma
5 dkg vaj
só, bors

tálaláshoz tejföl

  •  A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk. Felöntjük annyi vízzel az egészet egy edényben, hogy éppen ellepje és puhára főzzük. Hozzáadunk egy babérlevelet és egy nagy csipet sót.
  • Ezután kivesszük a vízből kb. 1/3 részét a burgonyának, hozzáadjuk  spenótot és nagyobb darab leveket, továbbá a fokhagymát összezúzva. Így főzzük további 10 percig.
  • Végül 5 dkg vajat adunk hozzá és összeturmixoljuk az egészet és hozzákeverjük a korábban kivett egész kockákban hagyott főtt burgonyát. Ha nem szeretnétek külön ezzel bajlódni, akkor egyszerűen az egészet turmixoljátok össze. 
  • Tálaláskor krémes tejfölt keverünk bele és akár tükörtojással, akár sült hússal tálaljuk

TIPP: 

Ha tavasszal raktunk el fagyasztott medvehagymát, akkor használjuk bátran ehhez a főzelékhez egész évben. A friss spenót is helyettesíthető fagyasztott változattal is. 

 


 

 

Népszerű bejegyzések