Medvehagymás - spenótos krumplifőzelék
Ez a recept egy igazán bátor vállalkozás részemről, mert hivatalosan nem szeretem a spenótot, de valahogy mindig olyan jót falatozok belőle töltött csirkemellben, spenótos pitében, hogy úgy gondoltam adok egy esély Mautner Zsófi receptjének kicsit a saját képemre alakítva. Olyannyira jól sikerült a kísérlet, hogy az első főzés óta a medvehagyma szezonban folyamatosan készítem!
Nézzük mi kell hozzá:
Hozzávalók 2-3 személyre
1 kg burgonya 6 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
250 g friss bébi spenót
1 csokor medvehagyma
5 dkg vaj
só, bors
tálaláshoz tejföl
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk. Felöntjük annyi vízzel az egészet egy edényben, hogy éppen ellepje és puhára főzzük. Hozzáadunk egy babérlevelet és egy nagy csipet sót.
- Ezután kivesszük a vízből kb. 1/3 részét a burgonyának, hozzáadjuk spenótot és nagyobb darab leveket, továbbá a fokhagymát összezúzva. Így főzzük további 10 percig.
- Végül 5 dkg vajat adunk hozzá és összeturmixoljuk az egészet és hozzákeverjük a korábban kivett egész kockákban hagyott főtt burgonyát. Ha nem szeretnétek külön ezzel bajlódni, akkor egyszerűen az egészet turmixoljátok össze.
- Tálaláskor krémes tejfölt keverünk bele és akár tükörtojással, akár sült hússal tálaljuk
TIPP:
Ha tavasszal raktunk el fagyasztott medvehagymát, akkor használjuk bátran ehhez a főzelékhez egész évben. A friss spenót is helyettesíthető fagyasztott változattal is.