Kéksajtos-tejszínes-mángoldos csirkemell

 

 
Fotózással együtt csupán 45 perc volt az elkészítése ennek a finomságnak a dolgos munkanap végén!
Mèg mindig bővelkedik a kertünk mángoldban, remélem, hogy jó sokáig kitart még. Vasárnap ismét bespájzoltam belőle visszaindulás előtt, így egyértelmű volt, hogy valamilyen újdonságot fogok készíteni ezzel a remek zöldséggel.
 
500 g csirkemell
500 g mángold
100 g kéksajt
500 ml tejszín
8 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
Só ízlés szerint (1/2 teáskanál volt az esetemben)
Őrölt fekete bors ízlés szerint (1/2 tk. frissen őrölt)
  •  ️A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd 3 ek. olívaolajon megpirítjuk.
  • A mángoldot megmossuk és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, majd a pirított csirkehúshoz adjuk és addig pirítjuk, ameddig össze nem esik.
  • 8 gerezd közepes fokhagymát megpucolunk és vékonyra szelve hozzáadjuk az előbbiekhez.
  •  Ezután felöntjük az egészet tejszínnel és a kéksajtot belemorzsoljuk a serpenyőbe. Alaposan összekeverjük és további 5 percig főzzük a mángoldos csirkénket.
  • Ízlés szerint bulgurral, kuszkusszal vagy egyszerűen rizzsel még melegen tálaljuk.


Népszerű bejegyzések