„Ronda, de finom!” – Lisztmentes banános süti air fryerben, 15 perc alatt

 


Ha valaha is előfordult veled, hogy két érett banán szomorkodik a konyhapulton, és már majdnem megérik a komposztálásra… Állj! Ne dobd ki! Most mutatok nektek egy villámgyors, egészséges és meglepően finom süteményt, amit akár reggelire, uzsonnára vagy egy „csokisvigasz” pillanatra is elkészíthetsz. Ráadásul liszt, cukor és sütő nélkül – csak egy air fryer kell hozzá és 15 perced!

Ez a süti nem csak puha és szaftos, de nekem egy kicsit a brownie állagára is emlékeztet. A banán természetes édessége, a kakaó mély íze, na meg a csokidarabkák olvadozó boldogsága együtt valóságos ízorgia! 

És a legjobb benne? Csak néhány egyszerű hozzávaló, semmi bonyolult, semmi extra – mégis bűntudatmentes és ellenállhatatlan!


🍌 Hozzávalók – 6 db szilikon muffinformához:

2 db érett banán
✅ 2 db tojás
✅ 2 ek. cukrozatlan kakaópor
✅ 50 g étcsokoládé (apróra vágva vagy pasztilla formában)


🥣 Így készül ez a „ronda, de finom” csokis-gyümölcsös álom:

  1. Turmixolás indul!
    A banánokat simára turmixoljuk a tojásokkal és a kakaóporral. Használhatsz botmixert, de ha nincs, egy villával is jól el lehet dolgozni – csak legyen szép homogén a massza.

  2. Jöhet a csoki!
    Az étcsokit apróra vágva beleforgatjuk a tésztába. Lehet helyette csokipasztilla is, vagy ha épp nincs otthon, bátran dobhatsz bele egy marék friss vagy aszalt gyümölcsöt is – például áfonyát, meggyet vagy datolyát.
    Ha édesebb süteményre vágysz, adhatsz hozzá egy kevés eritritet, mézet vagy cukrot, de őszintén szólva: én ezt most kihagytam, és így is szuper lett!

  3. Sütés az Air Fryerben:
    Oszd el a tésztát 6 szilikon muffinformába, majd süsd 180 fokon 12 percig a légsütőben.
    A sütik belül puhák, kicsit „nedvesek” maradnak – pont, mint egy jó brownie!


Tipp a Boldog Kuktától:

Tálalás előtt várj 5 percet, hogy hűljenek egy kicsit – így sokkal könnyebb lesz kiszedni őket a formából, és az ízek is jobban összeérnek.
Ha extra kényeztetésre vágysz tálald egy kevés mogyoróvajjal vagy friss gyümölcsökkel, de a sütés előtt a tésztába is rejthetsz egy kicsit belőlük! 

Következő recepttel hamarosan jövök – addig is, maradjatok boldog kukták!


 



Népszerű bejegyzések