Az én CSIKOSOM :-) - Bazsalikomos túrógombóc pirított dióba forgatva CSIKOS citromfüves-levendulás szamócalekvárral
Már számtalan ételt készítettem a CSIKOS lekvárokkal. Nálam alapszabály, hogy csak olyan termék mellett teszem le voksomat, amely értéket képvisel, amely elkészítése igazán nagy gonddal történik. Ez a termék az! Egy finom és különleges túrógombócot hozok most Nektek, de először bemutatom nektek a jelenlegi kedvencemet.
Szerinted lehet szerelembe esni egy ízbe? Ha van a lekvárok között férfi és nő, akkor ez egy igazi természetes szépség. Ízig vérig nő. Nem lehet mellett szó nélkül elmenni. Friss, illatos és játékos. Egy kicsi Provance, egy kicsi tavasz! Élvezd ezt az ízt kedveseddel, szavak nélkül, a többit bízd a CSIKOS-ra. Ajánlom reggelikhez, péksüteményekhez, desszertekhez, muffinhoz, vagy egy jó tejes pitéhez, de ha a palacsintázásodat szeretnéd igazán mennyeivé varázsolni, akkor mindenképpen rendelj most! Egy nyári naplementében pedig, fagylaltra kanalazva, összebújva, hát........biztosan magaddal viszed ezt az ízt. 200ml-es üvegekben kerül forgalomba, a további információkat a terméken találod meg. Virágport tartalmaz.
Hozzávalók 20 db gombóchoz:
50 dkg házi túró
6 ek. búzadara
2 ek. rétesliszt
3 db tojás
1 kk. só
2 ek. aprított bazsalikom
víz a főzéshez
15 dkg zúzott dió
A túrót a búzadarával, a rétesliszttel, tojással, sóval, bazsalikommal simára gyúrjuk és minimum 30 percet pihentetjük.
Bevizezett kézzel pingpong labda nagyságú golyókat készítünk.
Vizet melegítünk. Amikor már lobog, akkor beledobjuk a gombócokat.
Kb. 5-10 per alatt meg is főnek. Ilyenkor feljönnek a víz tetejére az edény aljából.
Közben a hagyományos morzsa helyett most diót zúzunk össze és néhány perc alatt forró serpenyőben átpirítjuk.
Ebbe forgatjuk bele a megfőtt gombócokat.
Tálaláskor egy nagy adag CSIKOS szamócalekvárra ültetjük a takaros dióba forgatott gombócokat és már azonnal fogyaszthatjuk.
Mindenképpen ínycsiklandozó párost alkotnak.
Ismerjétek meg ezeket a kiváló CSIKOS termékeket és főzzetek valami finomat velük.