Diós muffin mézes krémmel
Muffin karácsonyi köntösben. Talán lehetne ez is a mai bejegyzés címe. Egy kis rafinériával meg lehet bolondítani a világ legegyszerűbb desszertjét is. Karácsonyi meglepetésként bátran készítsétek el ezt a receptet.
Hozzávalók a tésztához, 12 db-hoz:
25 dkg liszt
2 tk. sütőpor
2 db tojás
2,5 dl joghurt/ tejföl/ tejszín/ tej
10 dkg cukor
0,75 dl étolaj
1 ek. kakaó10 dkg durvára tört dió
két reszelésnyi tonkabab
Krémhez:
3 dl tej1 cs vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 ek méz
TIPP:A dióbelet előzetesen egy zacskóba öntöttem, lezártam és nyújtófával apróra zúztam. Ez került a muffin tésztájába.
2. Kivajazott/kiolajozott vagy muffin papírral bélelt sütőformákat 3/4 részig töltjük tésztával és közepes fokozaton 20 perc alatt takaros kis desszerteket sütünk.
3. Mikor elkészül hagyjuk kihűlni a muffinokat. Várakozás közben a krémet elkészítjük.
4. A tejet a pudingporral és 1 ek. porcukorral megfőzzük. Majd félretesszük ezt is hűlni hagyjuk.
5. Amikor kihűlt hozzáadjuk a porcukrot, a mézet és a vajat és sima krémet keverünk belőlük.
6. A hideg muffinok tetejét levágom. A sütik tetejének egy csillag alakú kiszúróval szúrtam ki.
Erről a folyamatról láthattok egy régi bejegyzést itt:
7. Végül megkenem a sütik tetejét a krémmel és ráhelyezem a mintás kalapot. A csillagot kitöltöm krémmel és máris tálalhatom.
Ennyire egyszerű ez a mutatós és gyors sütemény! Villám vendégváró meglepetés!