2013. december 6., péntek

Ropogós dióchips



Olyan jó néha csak úgy bebújni a puha paplan alá - főleg ilyen zord időben - és valami könnyed filmet megnézni. Természetesen nem maradhat el a rágcsálnivaló sem. 
Mit szólnátok egy kis dióchipshez egy tálka narancsos csokiszósszal? 


Hozzávalók 20 db chipshez:

5 dkg darált dió
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
2 dkg liszt
1 db narancs héja és leve



  • Megolvasztjuk a vajat, majd elkeverjük a cukorral, liszttel és a darált dióval.
  • Hozzáreszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a narancs levét.
  • Majd simára keverjük a tésztát és irány a hűtő. 20 perc nyugalomra ítéljük :-) A tészta állagának folyósnak kell lenni, de mégis sűrűnek kell maradni.  
  • Egy evőkanál hátuljának segítségével kis korongokat maszatolunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.Vékonynak kell lenni ezeknek a kis maszatolt finomságoknak.
 
  • 180°C-on 5-8 perc alatt arany színűre sütjük a korongokat.
Amikor kivesszük a sütőből a chipsünket, hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, de még nem teljesen! Feltekerjük gyorsan a papírt a tallérokkal együtt és hagyjuk teljesen kihűlni. 
  • Végül óvatosan lefejtjük a papírról a vékony kis chipseket. Nagyon fontos, hogy jó minőségű sütőpapírt vegyetek, mert különben el lehet molyolni a papírdarabok leszedésével.  

TIPP: Egy kis narancsos csokiszósz tökéletesen passzol hozzá! 

Hozzávalók a öntethez:
  • 2 dl tejszín 
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 narancs reszelt héja
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét 2 dl tejszínnel és a 2 narancs reszelt héjával. Majd amikor már szép sima, akkor tálkákba öntjük és a dióchips mellé kínáljuk.

Jó ropogtatást kívánok :-)