2015. augusztus 15., szombat

Csevap nyársak

 

Hihetetlenül forró nyarunk van. A sütőt messziről elkerülöm, inkább a grill mellett szorgoskodom. 
A szerb finomságok tárháza kifogyhatatlan. Most egy nagyon ízletes csevap nyársat készítettem. 

Hozzávalók kb. 8 darab nyárshoz: 20 dkg darált birkahús 20 dkg darált marhahús 20 dkg darált sertéshús 10 dkg felaprított vöröshagyma 1 tk. őrölt fekete bors 1 tk. só 1 tk szódabikarbóna 0,5 dl víz 
50 dkg cukkini
12 db koktélparadicsom
24 zsályalevél 

olívaolaj

  • A darált húsokat összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük

  • A hagymát megpucoljuk és hozzáadjuk az előbbiekhez.

  • A húsokat megszórjuk szódabikarbónával és egy fél dl vízzel megöntözzük az egészet.Összegyúrjuk mindezt. 
  • A keverékből 24 darab egyenlő gombócot gyúrunk. 
  • Összeállítjuk a nyársakat. 4 vastagabb szelet cukkinit, 3 db félbevágott koktélparadicsomot, 3 zsályalevelet és 3 húsgombócot húzunk fel a nyársakra.
Az alapok
Ezt háromszor ismételjük!
 Akár elektromos, akár faszenes grillen nekiláthatunk a sütögetésnek. Egy kevés olívaolajjal meglocsoltuk a csevap nyársakat és körülbelül folyamatosan forgatva, körülbelül 10-15 perc alatt teljesen készre sütjük az ízletes húsokat. 

Tálaláskor egy kis citrommal meglocsolhatjuk a húsgolyókat és mellé rukkolát kínálunk. Ízletes, laktató vacsora lesz a végeredmény! :-) Nem fogjátok megbánni!





Nyomtasd ki a bejegyzést!