Nyári csirkecombok paradicsommal és paprikával
Semmi cifrázás, csupán egyszerű ízek kavalkádja került a sütőtálba. Dübörög a paprika-paradicsom szezon, így biztosan akad néhány kóbor zöldség a kamrában és a kertekben. Egy kis puha rozskenyér a szaft kimártogatásához elengedhetetlen! Szinte kötelező! :-)
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 2-3 személyre:
50 dkg csirkecomb
3 db közepes paradicsom
3 db közepes paprika
1 fej vöröshagyma
8 ágacska kakukkfű
10 ek. olívaolaj
3 dl víz
só és bors
- A combokat megmossuk, vékonyan sózzuk, borsozzuk és egy sütőtálba tesszük.
- A paradicsomokat nyolc részre vágjuk, a paprikákból kb. 1 cm vastagságú karikákat szelünk, a vöröshagymát elfelezzük és fél cm vastagságú szeleteket darabolunk belőle.
- A zöldségekkel és a kakukkfű ágakkal összeforgatjuk a húsokat.
- Megöntözzük a fentieket 10 ek. olívaolajjal és 3 dl vízzel. Alufóliával lefedve körülbelül 45 perc alatt közepes fokozaton készre sütjük. Ha szeretnétek piros combokat, akkor vegyétek le az alufóliát és így süssétek még további 15 percig. De ez már mindenkinek a saját ízlésére van bízva!