2015. augusztus 6., csütörtök

Nyári csirkecombok paradicsommal és paprikával


Semmi cifrázás, csupán egyszerű ízek kavalkádja került a sütőtálba. Dübörög a paprika-paradicsom szezon, így biztosan akad néhány kóbor zöldség a kamrában és a kertekben. Egy kis puha rozskenyér a szaft kimártogatásához elengedhetetlen! Szinte kötelező! :-)

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 2-3 személyre: 

50 dkg csirkecomb
3 db közepes paradicsom
3 db közepes paprika
1 fej vöröshagyma
8 ágacska kakukkfű
10 ek. olívaolaj
3 dl víz
só és bors

  • A combokat megmossuk, vékonyan sózzuk, borsozzuk és egy sütőtálba tesszük. 
  • A paradicsomokat nyolc részre vágjuk, a paprikákból kb. 1 cm vastagságú karikákat szelünk, a vöröshagymát elfelezzük és fél cm vastagságú szeleteket darabolunk belőle. 
  • A zöldségekkel és a kakukkfű ágakkal összeforgatjuk a húsokat.
  • Megöntözzük a fentieket 10 ek. olívaolajjal és 3 dl vízzel. Alufóliával lefedve körülbelül 45 perc alatt közepes fokozaton készre sütjük. Ha szeretnétek piros combokat, akkor vegyétek le az alufóliát és így süssétek még további 15 percig. De ez már mindenkinek a saját ízlésére van bízva!
Az omlós combok a sült zöldségekkel, a mártogatni való szafttal, egy kis salátával és egy pohár rozéval még gyors vendégváró vacsoraként is megállja a helyét!