2015. december 10., csütörtök

Vörösboros marhapofa zöldségmártással



Ha le szeretnétek nyűgözni a vendégeket, akkor egy kis vörösborra, röpke 4-5 órára és rágósnak hitt marhapofára van szükségetek! Olyan finomságot rittyenthettek, hogy mindenki megnyalja mind a 10 ujját!

Hozzávalók két személyre: 
4 db marhapofa
só-bors
6 ek. olívaolaj
2 ág rozmaring
30 dkg sárgarépa
10 dkg vöröshagyma
15 dkg zellerszár
6 gerezd fokhagyma
7 dl vörösbor




  • Forró serpenyőbe 6 ek. olívaolajt öntönk és felforrósítjuk azt. 
  • A marhapofákat konyhakész állapotba hozzuk, vékonyan megsózzuk és megborsozzuk azokat. 
  • A forró serpenyőbe tesszük a húsokat és oldalanként2-2 percet sütjük azokat. 
  • A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos darabokra felvágjuk a sárgarépát, zellerszárat, vöröshagymát. A fokhagymát pedig elfelezve melléjük dobjuk. 
  • Egy magasabb falú, fedeles tűzálló edénybe öntjük az összes zöldséget. Megsózzuk azokat és alaposan összeforgatjuk. A legtökéletesebb, ha van otthon egy öntöttvas fedővel rendelkező edény, de enélkül is elkészülhet ez a fogás. 
  • A zöldségek tetejére helyezzük a megsült húsokat. Melléjük rakunk két ág friss rozmaringot és felöntjük borral. 
  • Alacsony lángon lefedve körülbelül 4-5 órán keresztül sütjük. 
  • Alapvetően egy roppant egyszerű étel, csak türelemre van szükség az elkészültéig. 
  • Tálaláskor krémes puliszkával, krumplipürével kínáljuk. A borban sült zöldségeket leszűrjük, átpasszírozzuk egy szűrőn, felöntjük egy kis megmaradt vörösboros lével és szószként tálaljuk a hús mellé! 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)