2016. december 18., vasárnap

Narancsos - mézes csirkecombok





Gyors, költséghatékony, különleges és ízletes lesz ez a fogás. Az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét. Egyszerű tört burgonyával párosítva már meg is van a lakoma egyik része. Levesként pedig zellerkrémleves kolbász chipsszel könnyű kiegészítője lehet ennek az ételnek.

Hozzávalók: 
60 dkg csirkecomb (ízlés szerint, alsó, felső, egész...)
2 db narancs
1 db nagy lilahagyma
3 ek. méz
2 ek. mustár
kb. 10 ek. olívaolaj
1 tk. kakukkfű 

őrölt fekete bors


1. A csirkecombokat sóval, borssal és kakukkfűvel ízlés szerint befűszerezzük.

2. A mézet összekeverjük a mustárral és egy fél narancs levével. Ezzel a keverékkel alaposan bekenjük a combokat.  

3. Egy tűzálló tálba tesszük a húsokat, egy lilahagymát megtisztítunk és nagyobb darabokra vágjuk, a narancsot megpucoljuk és gerezdekre szedjük. Mindezt a húsra szórjuk. Vigyázzunk! A narancsról távolítsuk el alaposan a fehér héjmaradványokat és ne süssük túl, mert keserű lesz az íze.

4. Sütőben alufóliával lefedve 200 °C-on (gázsütőben 4-es fokozaton) kb. 35-40 percig sütjük, végül levesszük az alufóliát és további 5-10 perc alatt pirosra sütjük. 




Nyomtasd ki a receptet!