2016. december 10., szombat

Sajtos kelkáposzta és brokkoli


Egy egyszerű, de mégsem hagyományos köretet ajánlok Nektek az ünnepi asztalra. Kelkáposztát és brokkolit szinte mindenhol találhatunk a boltokban, piacokon.
A kettő házasságából egy kis sajttal bolondítva most egy olyan finomságot készítek, amely bármilyen húshoz jól passzol. 




Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2-3 személyre:


25 dkg brokkoli
25 dkg kelkáposzta 
5 dl tej
2 ek. liszt
6 reszelésnyi szerecsendió
5 dkg parmezán sajt
5 dkg maasdamer sajt

őrölt fekete bors
4 ek. olívaolaj






A brokkolit kicsi rózsákra szedjük, a kelkáposztát felkockázzuk. Összekeverjük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk ezeket és egy tűzálló tálba öntjük ezeket. 

Olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk a köretünket és elkészítjük a tejmártást. Egy edénybe két púpozott evőkanál lisztet teszünk és csomómentesre keverjük 5 dl tejjel. Sózzuk és 6 reszelésnyi szerecsendiót adunk hozzá. Addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk. 

Ezután meglocsoljuk a mártással a zöldségeket. Vegyesen megszórjuk reszelt parmezánnal és maasdamer sajttal. 

Közepes fokozaton (4-es gáz, 180°C villanysütő)körülbelül 40 percig sütjük a köretet. 

Melegen tálaljuk húsok mellé. 

Nyomtasd ki a receptet!