Reggeli a Cserpes Tejivóban


Ha gyors tartalmas és egészséges reggelit szeretnénk, akkor már Budapest 4 pontján találkozhattok a Cserpes Tejivóval. A Cserpes joghurtok nagy rajongója vagyok. Hatalmas pohár krémes joghurt és valamilyen gyümölcspüré hozzá sok-sok törődéssel és kiváló alapanyagokkal. Tökéletesek. Így nem volt kérdés, hogy kipróbálom a híres tejmárka által fémjelzett tejivót is.

A Deák téri metrómegállótól néhány méterre található a kicsi, de hangulatos hely.  Reggelire, gyors ebédre, csak úgy, gyümölcssaláta, turmixok, joghurtok... mind-mind megtalálható a kínálatban. 
Friss alapanyagokkal dolgoznak és a szendvicsek is ízletesek. Az árakat korrekt módon feltüntetve megtalálhatók. Külön tetszik, hogy "menükkel" is várnak bennünket, éhes vendégeket. Például fél liter Cserpes kakaó és egy kakaós csiga 480 Ft-ot kóstál, de érdemes a pultot végigmustrálni.


Nem csak megvásárolhatjuk a termékeket, hanem el is fogyaszthatjuk itt a finomságokat, de zacskóba csomagolva el is vihetjük. 
Külön piros pont, hogy akár egy esti főzéshez gyorsan megvásárolhatja az ember itt a sajtot, joghurtot, tejszínt, tejet. Univerzális kis hely! Érdemes betérni egy gyors reggelire.

 TEJIVÓ

Maga a vendéglátóegység már a 19-20. században megtalálhatóak voltak Budapesten és vidéken is tejivó néven. 
Ezekben az üzletekben tejet, tejes italokat, üdítőket, limonádét, aludttejet, péksüteményeket vásárolhattak az éhes betérők. Olcsón lehetett tartalmas ételeket enni, így a társadalom igen vegyes keresztmetszetét találhattuk itt: az iparoslegényektől kezdve, a kifutófiúkon át, a polgári gyermekeiig mindenki látogatta ezeket a helyeket.





Itt megtalálhatod, hogy a Cserpes Tejivókat merre is találod a fővárosban és a folyamatosan frissülő kínálatba is belecsippenthettek egy kicsit! SŐT! Laktózmentes termékek közül is válogathat a vásárló és gluténmentes szendvicseket is kaphatunk már ezeken a helyeken: http://www.cserpestejivo.hu/miert-tejivo.php

Népszerű bejegyzések