2016. május 31., kedd

3 bevált recept eperrel

Májusban már csodaszép eprek közül válogathatunk a piacon. Most megmutatom Nektek, hogy nem csak édes süteményekben, pohárkrémekben lehet gondolkodni az eperrel kapcsolatban, hanem akár sültekhez vagy salátákba is belecsempészhetjük. Na jó, egy süti receptet meg kell azért osztanom Veletek! Nézzétek el ez a gyarlóságot nekem!

1. Közepesen átsütött marhacomb epres-lilahagymás mártással


Marhacomb, eper és lilahagyma. Kiváló párosítás! Egy kicsit édes, de mégis fanyar a mártás és tökéletesen passzol a natúr jellegű marhahúshoz. Én most parázsburgonyát készítettem hozzá köretként. Egyedi, egyszerű és finom. 










2.  Epres-mascarponés crostata 30 perc alatt

Egy olasz kurzuson sajátítottam el ennek az édességnek a receptjét. Valóban csak 30 perc a kivitelezés és a végeredmény egy igazán ízletes epres süti. 
 










3. Epres-mozzarellás saláta

Itt a tökéletes példa arra, hogy nem csak desszertben állja meg az eper a helyét. Ehhez az egyszerű salátához már csak egy kis roston sült csirkemell hiányzik és kész is az egészséges, könnyű tavaszi ebéd.