2016. május 6., péntek

Sült rozmaringos répa köretnek


Gondoltátok volna, hogy egy kiadós sült mellé nem sült burgonyát hanem sült répát is tálalhattok? Ha nem, akkor most egy ok és egy recept, hogy miért próbáljátok ki! 

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg sárgarépa (vagy színes)
8 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring (max. 10 cm)

durvára tört fekete bors
4 ek. olívaolaj

A sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk félbe és ferdén 3-4 cm-es nagyságúra daraboljuk a zöldséget. 
Szerencsém volt, találtam éppen lila répát is. Ízben nem lesz eltérés, de vizuálisan mindenképpen  főnyeremény lesz.

Egy tűzálló tálba tesszük az összedarabolt répákat, a megtisztított fokhagymákat félbe vágjuk, a rozmaringot rácsipegetjük az ágakról, végül meglocsoljuk az olívaolajjal az egészet. 

Sózzuk és durvára tört borssal megszórjuk a zöldséget, alaposan összeforgatjuk az egészet. 

Alufóliával lefedve körülbelül 30-35 percig sütjük közepes fokozaton a sütőben. Melegen tálaljuk húsok mellé!