2016. október 31., hétfő

3 étel a puskacső végéről

Egyre közeledünk a fagyos téli napok felé. Az igazi vadászidény most kezdődött el így ősz elején. A világ legjobb húsai kerülhetnek most az asztalokra is. Ásványi anyagokban gazdag, zsírban szegény valódi ízélmény nyújtó alapanyagok. De vigyázzunk! Szarvasbőgés idején a bőgő bikák húsa erőteljesebb lesz.

1. Vörösborban sült szarvaskolbász áfonyás mustárral

Mustár és kolbász egy kicsit másképpen. Senki sem fog tiltakozni, ha egy ilyen különlegességgel kínáljuk meg!






2. Vadászpite

A pásztorpite mintájára találtam ki ezt az egyszerű, mégis ízletes fogást. A zeller mindig jó barátja a vadhúsnak, sőt a bor is egy kis vadgomba pedig már csak hab a tortára!















3. Tejfölös-tárkonyos raguleves szarvashúsból

Nem csak sülteket készíthetünk vadhúsból, hanem kiváló raguleveseket is. Ha pedig kicsi cipókban tálaljuk, akkor garantálom, hogy minden vendégünk megnyalja majd mind a 10 ujját!