Mustáros-tejfölös csirkecsíkok kelbimbóval
Munka után a legjobb a gyors vacsora. Télen nagy kedvenc nálunk a kelbimbó. Ezt a zöldséget pedig jól lehet variálni egy kis csirkével. Na jó, bevallom hősiesen, hogy ma kaptam két hátteret az ételfotókhoz a Fotohatterek.hu-tól ( www.fotohatterek.hu) és alig vártam, hogy kipróbáljam azokat is. Tehát a mai vacsora így kerül most a blogra! :-)
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg kelbimbó
40 dkg csirkemell filé
2 dl tejszín
6 ek. mustár
1 kis pohár 20%-os tejföl (175 g)
1 dl víz
4 gerezd fokhagyma
8 ek. olívaolaj
só
frissen őrölt bors
4 evőkanál olívaolajat öntünk egy serpenyőbe, felforrósítjuk és a félbe vágott kelbimbókat gyakori kevergetés mellett megpirítjuk. Ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt színes borssal. Kiszedjük a serpenyőből a sült zöldségeket és félrerakjuk azokat.
Hozzáadjuk a csirkemellhez a kelbimbókat, felöntjük tejszínnel és a vízzel, hozzákanalazzuk a mustárt és a tejfölt. Alaposan elkeverjük az egészet. A fokhagymákat fokhagymanyomóval beletörjük.
Körülbelül 10 perc alatt összerotyogtatjuk az egészet és már tálalhatjuk is.
Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy csak éppen magában csipegessük el vacsorára ezt az egyszerű és finom fogást!
![](https://3.bp.blogspot.com/-zTpAFWnH5vQ/WHfnj5Bk0qI/AAAAAAAAOaI/Yat3m-0zKqkjusIscbZjzV4slP-5FX3OACLcB/s1600/71183-draw-printer-paper.png)
Nyomtasd ki a receptet!