Joghurtos panírozott csirkecombok sütőben sütve


Ez a mennyi finomság (most kevésbé jól fotózva) minden háziasszony álma. Bocsánat, ha így elsőre túlzónak hangzik, de ha elkészítitek, akkor ti is osztani fogjátok a véleményemet. Nénikémtől tanultam ezt a fogás. Biztosan elkészítem jó néhányszor, mert annyira egyszerű és annyira finom. A fotót pedig le fogom cserélni, amint lesz egy kis időm olyan igazi "Boldog Kuktásan" lefotózni, de addig is használjátok sok-sok szeretettel ezt a receptet.  

Elkészítési idő: 1 éjszaka pácolás, 10 perc előkészítés, 1 óra sütés 
Hozzávalók 4 személyre: 

1 kg alsó- és felsőcomb vegyesen 
1 nagy pohár joghurt (375 g) 
8 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
panírhoz zsemlemorzsa
szezámmag 
étolaj

A csirkecombokat bedörzsöljük sóval és őrölt fekete borssal. 
A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk és felaprítjuk. 

A combokkal együtt egy nagy zacskóba tesszük a fokhagymát. Természetesen a fokhagyma mennyiségét ízlésünk szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük. 

A joghurtot ráöntjük a húsra (bele a zacskóba). Nem lesz felesleges mosatlanunk, hisz a zacskó száját összekötve így dörzsöljük be a húsokat. Jusson mindenhová bőven a joghurtból. Nincs más tennivalónk a combokkal, csak betesszük a hűtőbe és egy éjszakán át ott pihentetjük. 

Másnap 20 dkg zsemlemorzsához két púpozott evőkanálnyit szezámmagot adunk és alaposan összekeverjük. A zacskóból a joghurtos húsokat szépen beleforgatjuk a keverékbe és egy tapadásmentes tepsibe sorakoztatjuk a csirkehúsokat vagy egy jó minőségű sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ez a panírozott változat szerencsés megoldás lesz a tojásallergiásoknak, hisz a joghurt váltja ki. 

Végül nagyon enyhén meglocsoljuk a panírozott combokat (a legjobb, ha van egy olajspraynk) és sütőbe közepes fokozaton, alufóliával lefedve 40 percig sütjük. Majd levesszük az alufóliát az utolsó 20 percre és aranybarnára sütjük az ízletes húsokat. Egyszerű és nagyon finom fogás lesz a végeredmény. Örülök, hogy megtanulhattam Nénikémtől! :-)  

Népszerű bejegyzések