Irány Eger - Igazi tavaszi ebéd a Macok Bisztróban


Ha Eger, akkor mindenkinek a vár, a fürdő és az egri pincesor a fantasztikus borokkal jut eszébe. A lelkes gaszrorajongók (mint, én) pedig egy olyan zseniális étteremre bukkanhatnak a vár lábánál, amelyet vétek kihagyni. Már egy tányér leves is földöntúli íztúrára viszi el az embert. A Stílusos Vidéki Éttermiség egyik tagjánál jártunk, a Macok Bisztró és Borbárban. 


Érdemes előre asztalt foglalni, de ha ezt mégsem tettük, akkor is roppant segítőkész a személyzet és valami megoldást úgyis találnak. Viszont ne játszatok orosz rulettet, inkább menjetek biztosra. Csak egy telefon! 

Ha megérkeztek a bisztróba, akkor fel fog tűnni az egyedi dekoráció és a kellemes hangulat. Erről hivatalos fotókat itt találhattok. Lehet, hogy először túl színes, túl impulzív a hely, de annyira kényelmes és barátságos a légkör, hogy jó pár órára befészkelné magát az ember valamelyik sarokba és csak kóstolna, csipegetne a remekművekből és mustrálná a folyamatosan cserélődő színes embertömeget.

Szándékosan illesztettem be ide a bisztró napi ajánlatát. Már csak inspirációként is kiváló. Mivel dübörög a tavaszi medvehagyma szezon, így egyértelmű, hogy erre az alapanyagra helyeztek igazán nagy hangsúlyt. De még milyen jól tették.

A mi választott menünk az alábbiakból állt:

  • Medvehagymaleves májashurka krokettel és konfitált malacpofahússal
  • Vargányagombás vadraguleves szalonnás áfonyával
  •  Pirított nyúlpecsenye májropogóssal, vadas krémmártással, burgonyafánkkal
  • Bikavérben párolt marhapofa füstölt zellerrel, vargányagombával, sonkahagymával
 Annyira hibátlanok voltak az ízek, annyira tökéletes a tálalás, hogy csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. Egy észrevételem volt csak, hogy iszonyatosan forró volt minden. DE inkább legyen forró és várok egy kicsit, minthogy a hideg ételeket kanalazgassam. Pazar ételek, omlós húsok, ízletes mártások,remek köretek. Röviden így foglalnám össze ezt a késői ebédet.
Az alábbiakban beszéljenek a fotók magukért.
Az árak sem maradhatnak ki. Vidéki étteremként felső középkategóriába sorolnám, de ez az a minőség, amiért megéri kifizetni. Ajánlom az igazi ínyencek figyelmébe a degusztációs menüt, mely igen kedvező áron vár a gasztroturistákra. Egy szakács ezzel a fogássorral bemutathatja konyhaművészetének keresztmetszetét, kreativitását, számos technikai csavart.
Szinte már mindegyik SVÉT tagnál jártunk és soha sem csalódtunk a minőségben. Ha Eger felé visz az utatok, akkor mindenképpen álljatok meg egy kis pihenőre itt! Megéri!

Mivel a bisztró és a hotel egymás szomszédságában vannak és egy irányítás alatt, így elmondhatom, hogy az étteremben tapasztalt igényességet és otthonosságot a hotelben is meg fogjátok találni. 
Bővebb elérhetőséget itt találtok: 
IMOLA UDVARHÁZ HOTEL
3300 Eger
Tinódi Sebestyén tér 4.
(a régi Dózsa György tér)
Telefon/Fax: (36) 516-180
e-mail: 

MACOK BISZTRÓ ÉS BORBÁR
Asztalfoglalás: (36) 516-180 vagy 30-207-8085

Nyitvatartás: 
Hétfő - csütörtök: 12°° - 22°°
Péntek - szombat: 12°° - 23°°
Vasárnap:  12°° - 18°°

Népszerű bejegyzések