Töltött bundás kenyér


Hihetetlenül tartalmas és még annál is finomabb. A legjobb, hogy nem kell egy nagy bevásárlással kezdeni a hozzávalók összegyűjtését, hanem irány a kamra néhány tojás, egy kis sajt, némi felvágott, fűszer a kertből, no meg egy kis szikkadt kenyér. Bármi ehető és kallódó finomság fellelhető a hűtőben, akkor öntsük új formába. Most megmutatom az én változatomat, de némi kreativitással nincs határ. 

Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 2 személyre:
8 szelet kenyér 
8 szelet sonka
15 dkg edami sajt
4 db közepes csiperkegomba 
egy kis csokor petrezselyem
5 db tojás 
egy csipet só

napraforgóolaj vagy zsír a sütéshez

A tojásokat üssük fel egy nagyobb tányérban és egy csipet sóval együtt verjük föl. 

Két kenyérszeletet fogunk és megtöltjük ízlés szerint. Én most 2 szelet sonkát, két szelet sajtot és egy gombát vágtam fel. Ezt rakjuk az egyik szelet kenyérre és megszórtjuk aprított petrezselyemmel. Ez természetesen opcionális. Majd a másik szelet kenyérrel beborítjuk a szendvicset és így alaposan tojásba forgatjuk. Ha nincs sajtunk otthon, akkor forgassuk be az egyik szelet kenyér mindkét oldalát és ezután az egészet. Ezt azért kell, hogy sajt hiányában legyen valami más "ragasztóanyagunk". 

Egy serpenyőben étolajat melegítünk. Amikor már elég forró (tenyerünket tegyük az olaj fölé és ha nem tudjuk csupán néhány másodpercig ott tartani, akkor jó), akkor mehetnek bele a kenyerek. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük a töltött bundás kenyereinknek. 

Tálaláskor vágjuk félbe a kenyeret és együnk hozzá friss, ízletes paradicsomot. 
Laktató, tartalmas és kiváló reggeli! :-)

Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések