2017. július 13., csütörtök

Töltött patisszon

A veresi piacon zsenge mini patisszonokra tettem szert. Nem csak szemet gyönyörködtetőek ezek a kis zöldségek, hanem igazén finomak is. Nem kell pucolni sem és gyorsan megsülnek. Már csak egy kis töltelék kell bele és kész is a könnyű vacsora. 

 

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 3 személyre: 

3 db mini patisszon 
30 dkg darált sertéshús
10 dkg edami sajt
1 tk. friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
10 dkg paradicsom felaprítva

olívaolaj






A patisszonok tetejét egy éles késsel levágjuk, de nem dobjuk el. A zöldségek belsejében lévő magokat egy kanállal kikaparjuk.

A darált sertéshúst sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított aprított fokhagymát, a felaprított kakukkfüvet, a felkockázott paradicsomot és a reszelt sajtot. Ezeket alaposan összekeverjük és három részre osztva a patisszonokba töltjük. 

Egy enyhén olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk a töltött zöldségeket és a levágott tetejeiket melléjük tesszük. Ez csak a tálaláshoz szükséges. 

Kb. 45 perc alatt 180 °C-on készre sütjük a töltött finomságokat (függ a zöldség méretétől is, így lehet kevesebb vagy több is). Tálaláskor tegyük rá a kis kalapokat a sült hús tetejére és melegen fogyasszuk.



Nyomtasd ki a bejegyzést!