Csokis - ánizsos hullámok
Elsőre furcsa lesz a második édesség a dobozban, de merjük bevállalni. Egy nagyon régi, szinte lapokra hullott könyvben találtam ezt az édességet. Igaz ott nem ilyen formában és csokoládé nélkül, de nem bántam meg, hogy így döntöttem végül. A sütis dobozba kerülő finomságok méretével, alakjával játszunk bátran. Minél változatosabban néz ki, annál csábítóbb lesz a vendégeknek.
Hozzávalók 15 db hullámhoz:
7 dkg kristálycukor
1 db egész tojás
8 dkg liszt
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. őrölt ánizs
5 dkg étcsokoládé
A cukrot az egész tojással simára kidolgozzuk
Apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az őrölt ánizst. Bánjunk ezzel a fűszerrel csínján, mert ha "megszalad" véletlenül, akkor ehetetlen lesz a sütink.
Jól formázható tésztát készítünk. Ha túl száraz, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá.

Csupán 10-12 percig sütjük 180 °C-on ezt az édességet. Kemény lesz a végeredmény, itt teljesen igaz, hogy pihentetni kell a süteményt.
Ha kihűltek az ánizsos hullámok, akkor vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét és a felét belemártjuk.
Egy rácsra tesszük a kekszeket és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Végül dobozba kell zárni a kemény édességet és várni kell, hogy megpuhuljon!