Tarhonya saláta pirított zöldségekkel



Sokszor említettem már nektek, hogy én csak és kizárólag az Óföldeáki Tésztaüzem termékeit használom. Adalékanyag mentesen, valódi tojásból, házi jellegű tészták születnek. Az pedig igazán jó garancia a minőségre, hogy már hátulgombolós korom óta fogyasztja a családom ezeket a helyi termékeket.  
Most egy húsokhoz tökéletesen jól passzoló sok-sok zöldséggel készült tarhonya salátát hozok nektek. Egy kis különlegesség mára!

Elkészítési idő: maximum 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:

10 dkg paradicsom 
20 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
5 dkg zellerszár
10 dkg kecskesajt
friss oregánó
olívaolaj
víz a tészta főzéséhez

➽ A tarhonyát kifőzzük sós lobogó vízben ( 1,5 liter víz, 1/2 tk. só). Vigyázzunk ne főzzük szét a tésztát! Maradjon pergős! Szűrjük le, tegyük félre hűlni.  

➽ A padlizsánt, a cukkinit, a zellerszárat ízlés szerint szeleteljük fel. A kecskesajtot kockázzuk fel. Egy forró serpenyőben két-három evőkanál olívaolajon hirtelen pirítsuk meg a zöldségeket és a sajtot, ízlés szerint sózzuk meg ezeket.  

➽ Végül fogassuk össze tarhonyát, a pirított zöldségeket és a sajtot.

➽ Ízlés szerint locsoljuk meg olívaolajjal a salátát és szórjunk rá friss oregánó leveleket. Húsok mellé köretként tálaljuk, de akár magában is fogyaszthatjuk.

➽ Ez egy roppant egyszerű, jól variálható saláta. Tegyünk bele gombát, hagyjuk el a zellerszárat, cseréljük ki a sajtot húsra. Legyetek kreatívak és egy igen finom és egyszerű tésztasalátát kapunk! 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések