Hátszín szendvics kovászos bagettben



Mivel a héten a szegedi Rudi és Fickó felé vitt az utunk így szinte kötelező volt a remek kovászos bagettből hozni egy-két-három… darabot. Lyukacsosak, frissek, szépek és finomak.  Nem csak a péksütemények miatt érdemes erre a helyre betérni, hanem minden más miatt is. Kenyerek, pizzák, köcsögleves, szendvicsek… Csemegézzetek az előző bejegyzésből és ha tehetiteklátogassátok meg a helyet.

Innen indult az egész történet. Azután beugrott, hogy jó lenne valami gyors vacsorával kedveskedni „pocaknak” és előkerült egy friss szelet hátszín a hűtőből. Akkor már nem szerettem volna a hagyományos hús-köret vonalon tovább haladni, így készült el ez a szendvics. Igazi „mindent bele” összeállítás.



Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 2 db szendvicshez: 


1 db kovászos bagett

25 dkg marha hátszín

5 dkg vaj

1 ág rozmaring


őrölt fekete bors

salátakeverék

majonéz

kevéske Chillion csípős paprikakrém



➽ A bagettet elfelezzük és vízszintesen bevágjuk, mint egy kiflit. Vékonyan megkenjük egy kevés Chillion csípős szósszal és saláta keverékből egy kis alapot készítünk a hússzeleteknek.


A hússzeletet frissen őrölt fekete borssal megszórjuk és egy ág rozmaring és 5 dkg vaj kíséretében felforrósított serpenyőbe tesszük. Ízlés szerint jól átsütve, közepesen átsütve vagy véresen készítjük el. Nálam a jól átsütött és a közepesen átsütött változat a befutó, de például Fecóm igazi ragadozó, így ő a véres változatra voksol. 

Amikor elkészül a hús, vékonyan megszórjuk nagy szemű sóval és alufólia alatt csupán 5-10 percet pihentetjük.


Vékony szeleteket vágunk a megsült húsból és a szendvicsbe sorakoztatjuk. Végül házi majonézzel meglocsoljuk az egészet és a bagett másik felével befedjük. Azonnal fogyasztható! A szél sem fog érni benneteket, ha egy ilyet befaltok! 😊
A fotó minőségéért elnézést kérek, de tényleg nagyon este volt már és vaku sem volt a közelben! 


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések