Medvehagymás vaddisznó tepertőkrém


Mit szólnátok egy kis különlegességhez? Azért nem mindennapi dolog egy tartalmas reggelihez vaddisznó tepertőkrémet tálalni. 
Ha így a tél vége felé közeledve van még a fagyasztóban vagy éppen olívaolajban medvehagyma elrakva, akkor nyert ügyünk van. Ha nincs, akkor sem történt tragédia. Vagy kivárjuk a következő szezont vagy pedig szárított változatot használunk! De el is hagyható. A lényeg, hogy vaddisznószalonnát szerezzünk be valahonnan! Talán ez a legfontosabb. Lőhetünk magunknak egy vadat, ha ez adott, de 5 kg-os tételben akár vásárolhatunk is a Wild Game Kft.-től https://www.facebook.com/wildgamekft/. Ha megoldottuk a beszerzési problémákat, akkor már nincs más hátra, mint a vaddisznó tepertőt elkészíteni. Erről már korábban írtam Nektek ebben a linkben!

Hozzávalók 1 adag krémhez
Elkészítési idő: 20 perc 

50 dkg vaddisznótepertő
2 db főtt tojás
2 ek. aprított medvehagyma
1/2 tk. só
1 tk. őrölt fűszerpaprika
1/2 tk. őrölt fekete bors
egy csipet őrölt borókabogyó
3 ek. mustár

➽ A vaddisznótepertőt ledaráljuk vagy késes aprítóval finomra aprítjuk. Az egész főtt tojást apróra vágjuk. Mindezt egy tálba rakjuk.

➽ Az aprított medvehagymát (én most fagyasztottat használtam, de leginkább, ha adott a lehetőség frissel dolgozok), sót (ízlés szerint növelhetjük a mennyiséget), őrölt fűszerpaprikát, őrölt fekete borsot, egy csipet őrölt borókabogyót, 3 ek. mustárt az előzőekhez adunk. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat és tálalásig hűtőbe tesszük. Természetesen a só, bors, mustár, fűszerpaprika mennyiségét mindenki saját szájíze szerint állítsa be. Ez csak egy irányadó változat.

➽ Igazából ennyire egyszerű az egész. Savanyúsággal és friss zöldségekkel kínálva is kiváló. 


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések