Maradj otthon! - Boldog Kukta szemmel


Ahogyan láthatjátok nem vagyok túl hiperaktív az oldalon!
A jelenlegi helyzetet tekintve nem is csoda.
Nagyon sok minden kavarog a fejemben és nem túl irodalmi stílusban.
Ne ijedjetek meg, nem sípolásból fog állni ez a bejegyzés!

Lehet, hogy csak ventillálni akarok, lehet hogy nagyon elegem van már ebből az egész képmutatásból, hazugságáradatból, pánikkeltésből és az egymáson való átgázolásból!
Bizonyos emberek húzzák az igát, megoldásokat keresnek a jelenlegi helyzetben, mások meg picsognak folyamatosan. Jelzem nagyon sokan vagyunk akiknek NEM ÁLLHATOTT MEG AZ ÉLET!
Mezőgazdaság, gyárak, bankok, irodák, boltok, teherautók...

Miért írom most ezt ki magamból?
HOGY ÉRTÉKELJÉTEK AMITEK VAN! FIGYELJETEK EGY KICSIT JOBBAN EGYMÁSRA, A MÁSIKRA!
NAGYON KÉRLEK BENNETEKET NE PÁNIKOLJATOK ÉS NE GÁZOLJATOK ÁT EGYMÁSON!
A BOLT PEDIG NEM AZ ÉHEZŐK VIADALÁNAK A HELYSZÍNE!

Fáradt vagyok! De úgy rendesen! Nekem nincs időm arra, hogy „jajj meghalunk mi lesz”! Menni kell előre! Miután szerda este majdnem elkaptam egy "Bambit" (felnőtt nyelvjárásban szimpla őz) a kocsival és nem puskavégre tűzve úgy besokalltam mindennel és mindenkivel. Csomó kérdés merült fel bennem!
Minek is csinálom én ezt az egészet? Jó helyen vagyok én? SENKI soha meg nem fogja köszönni a plusz erőfeszítéseket! Jelenleg felettünk hozott döntések között lavírozunk.
A Férjemnek úgy segítek, hogy napi 100 km-t autókázunk. Aztán napközben tartom a frontot és úgy hazaesve még nekilátunk főzni és este 8-ra már vacsorázhatunk és leülhetünk végre. Élni még nem éltünk! Online rendelős boltos dolgok időpontjáért harcolni kell, a boltban a polcok nagy része le van pucolva és a legszebb, hogy tegnap este már a szokásos gyógyszertárunkba sem jutottam el, mert 17 órakor bezár. Normál friss, főtt ételt már este 19 óra körül honnan rendel az ember a fővárosban? Kb. sehonnan! Beülni meg otthon a konyhába lehet!
Pár dologról részletesebben írnék!

MARADJ OTTHON
Kijárási korlátozást léptettek életbe! A csapból is az folyik, hogy MARADJ OTTHON, de mégis ezzel a rendelettel azt érték el, hogy mehetnek az emberek világnak. Akkora lett a forgalom az utakon a döntés után, mint egy sima hétköznap. Ellentétes hatást váltott ki fizikai tapasztalataim szerint a rendelkezés. Akkor meg minek is van? Agyvérzést kapok reggelente az M2-es autópályán, amikor ezt olvasom. „Ha teheti maradjon otthon”. Ha ott vagyok az úton, akkor nem hobbiból. És ezzel szerintem nagyon sokan így vagyunk! Arról már nem is beszélek, hogy ma jött ki egy statisztika, hogy mennyien suhanunk éppen az utakon. Azért suhanunk, hogy működjön a rendszer kedves ráérő őrszemek!

TAPS

Mindenki nézzen magába! Képmutatás az este 8-as taps, ha napközben meg kirándul az illető családostól. A fővárosban ez divat. A taps pedig szólhatna MINDENKIÉRT, aki azért dolgozik, hogy működni tudjon az egész világ. EGYIK EMBER SEM VÉGEZ ÉRTÉKTELENEBB MUNKÁT, MINT A MÁSIK! Dolgozunk mindannyian!
Fontos megemlítenem, hogy a home office pedig nem szabad döglést jelent, hisz gondoljatok arra, hogy a másik oldalon lehet, hogy éppen azért van bent valaki az irodában, hogy a rendszer működni tudjon. Az az ember nem bújik szabadság mögé, meg jajj mi lesz most kifogások mögé. Dolgozik és kész!
Nekem azok az igazi hősök, akik elmennek dolgozni, próbálják ezen a nehezített pályán élni a mindennapokat, gyereket nevelni, egyáltalán a munkába eljutni, mert nem mindenki alá pattintanak egy „Mercit”, hogy a városban cirkáljon vele ellenőrzés címszóval. A legtöbbünknek nincs bejárónőnk, aki bevásárol, kitakarít, nincs gyerekpesztra, nincs sofőr aki elintéz minden és mi pedig békében várhatjuk a világvégét!

SZŰRD A HÍREKET
Nagyon fontos pont, hogy SZŰRVE kövessétek a híreket maximum napi egyszer! Reggel vezetek, megy a pánikkeltés a rádióban, este bekapcsolnám a ritkán nézett TV-t ott is folytatódik megspékelve #maradjotthon hashtagekkel, Cili és Pali okosságaival. A netre ne nagyon menjen föl az ember, mert folyik onnan is az áldás. A legszebb pedig, hogy bőven késleltetett információ átadással! Szóból ért az ember! Az értelmesebbje az elsőből! A többinek meg hiába mondják el ezerszer.

MASZKOK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK
Valamelyik reggel azt hittem, hogy lefejelem a kormányt, amikor azt ecsetelték a rádióban, hogy a maszk a bizalom jele! NEM AZ! A maszk anyaga nem nyújt maximális védelmet. Maximum a porálarc, de az sem maximálisat.
A kettő között van különbség. Viszont a porálarc sem ér semmit, ha előtte végignyalsz 5 kilincset, az orrodban mászkálsz, helytelenül rakod fel vagy megfogdosol mindent! A kesztyű sem ér túl sokat, hisz gondoljátok végig. Megfogtok vele mindent, mert "jajj nekem nem lesz bajom", de széthurcolod vele a vírust, mert kilincseltél, bevásárlókocsiztál stb. A kocsiban egyedül utazva, állra lehúzva meg egyenesen baromság és inkább arról szól, hogy jajj megmutatom nekem van. Sokaknál a tükörre akasztva látom. Vicc! Ésszel emberek! Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy használ-e maszkot, de nem ez ment meg a "világvégétől". A HIHETETLEN MENNYISÉGŰ SZEMÉTRŐL NE IS BESZÉLJÜNK!
Mi segít? Mondhatnám az ima. Bizonyított tény, hogy szinte mindenki valamilyen formában átesik a megbetegedésen.
- Moss kezet a legegyszerűbb szappannal!
- Törölgesd át fertőtlenítő hatású ruhával, kendővel a gyakran használt dolgaidat!
- Erősítsd az immunrendszeredet! Kinek milyen vitamin vagy praktika válik be azt alkalmazza.
- Kérlek maradj otthon és ne kirándulj, ne futkározz, HA TÉNYLEG MEGTEHETED.
Mi hétvégén ki sem mozdulunk a vackunkból, habár egy társasházban ez nem akkora flash! Az olyan állandóan úton lévő embereknek, mint mi egyenesen újdonság! DE A FENEKÜNKÖN MARADUNK! Ezzel csak lassítja az ember a megbetegedések számát, így nem roppan bele a hazai egészségügy! Talán!
Újpest például futó és sportparadicsommá válik bizonyos helyeken este 6 után. De nem most kellene!

VÁSÁRLÁS
Nos erről jön egy bővebb bejegyzés hamarosan. Nálunk szárazáruból egy hónapra elegendő megtalálható minden hónapban. Eddig is így volt. Ugyanígy WC papír is, így nem császkálunk normál hadi állapotok között sem a boltba. Számomra nem ez a kirándulás.
Ésszerű, jól megtervezett heti egy vásárlással szépen elvan az ember.
Sokan sajnos nem túl korrekt módon árat emeltek bizonyos élelmiszerek esetében. Az ilyeneket próbáljátok kerülni! Élesztőt pedig sok-sok üzletben szinte ne keressetek! Ne nyírjátok ki vele a bolti dolgozókat! Éljen a kovász!
Az ételkiszállítók esetében sokan becsatlakoztak a piacra. Vannak iszonyatosan jók is, de mondjuk a 18 óráig történő kiszállítás nem tesz boldoggá. De látok olyan lehúzós borzalmakat is, hogy inkább fakanalat ragadok, még ha fogpiszkálóval kell is kipöckölni a szememet!

Mindenki csak saját magára számíthat ebben a helyzetben és arra, hogy legalább akik körülveszik hasonlóan józanul és felelősségteljesen gondolkodnak.
Az "arcoskodás", "ki ha én nemség", "én úgyis megtehetem időszaka" lejárt! Sokaknál leeshetne a tantusz!

Tisztában vagyok azzal, hogy sokunknak, így nekem sem fogja sem megköszönni, sem pedig honorálni a többlet erőfeszítéseket senki! Megfordult a fejemben, hogy minek is csinálom én ezt az egészet. Miért használom fel az utolsó engergiatartalékaimat és valóban jó helyen vagyok-e az életben, ahol megbecsülnek?
Remélem, hogy az egész történet végén vagy már közben szépen kikristályosodik. Bízom benne, hogy egy kicsit megszeppennek az emberek és észreveszik, hogy az eddigi harácsoló, mindenkin átgázoló, felfokozott stresszes életükön változtatni kell.

Természetesen elhiszem és elfogadom, hogy mindenkinek a saját kényelmetlensége, fájdalma a legrosszabb! Nekem például a hullafáradtságom, hogy nincs szakácsom, aki meleg étellel várna haza bennünket, hogy délután már egy cukrászdát sem tudok kifosztani , nincs bejárónőm aki mindent elintézne, sem takarítónőm, aki kimosna és fényesre sikálna mindent, mint egyeseknek. Sok bolt, posta, gyógyszertár bezár már akkor amikor igazán tudnék ügyeket intézni és parkolóhelyről a ház előtt nem is álmodom. Tötyögök a Volán járatai után, mert ők biz 50 km/h sebességnél nem mennek gyorsabban és még arra sem volt erőm, hogy zenét töltsek le, hogy reggelente ne a barom rádió szóljon a sok agyament pánikkeltéssel. Félelem, depresszió, vírus, halál! Ezeket hallod csak a szövegekben. Igazán "lelkesítő"! Természetesen tisztában vagyok vele, hogy mások éppen a családtagjaikat, megélhetésüket vesztik el, így az én problémám eltörpül.

Keressétek meg, hogy miért vagytok éppen szerencsések minden egyes nap. Én roppant hálás vagyok azért, hogy ilyen SZUPERSZÓNIKUS FÉRJEM van, akivel ebben az egész mocsárban támogatjuk egymást! Hol közösen főzünk, hogy egyikünk készít "szerelemszenyát" a másiknak, hogy tudjon enni a munkahelyén. Vagy éppen dobozolunk. Hálás vagyok, hogy ott a családom, akikkel naponta beszélhetek! Örülök, hogy jól vannak a szeretteink! A tesóinkkal rászoktunk, hogy vicces mémeket, üzeneteket küldözgetünk egymásnak, hogy legalább a humor segítsen át ezen az egész helyzeten, mert az kéznél van! Boldog vagyok, hogy a nap végén beülhetek a "taligámba" Lotfi Begit hallgatva és idő előtt felszedhetem azt az embert a munkahely kapujában, akit a legjobban szeretek.
Egy tündértől már az is nagy segítség lenne jelenleg, ha megszánna heti legalább 1 taxi járattal, friss meleg étellel és egy tálca süti is befigyelne. De mivel tündérek nem léteznek, így marad a GIRLPOWER és a hétvégéi regenerálódás! Előre főzünk, előre kikészítjük a ruhákat és mindent patentra vágunk, hogy hétközben csak együnk és aludjunk itthon.
Jajj és egy olyan, de olyan "karantén-nótát" hallgatok tegnap óta, ami alatt 2 percig csapkodom a térdemet a nevetéstől!  
De meg sem merem mutatni nektek, mert fülig pirulnátok!

A következő bejegyzésem már egy igazán pozitív hangvételű írás lesz! Na ez most elég kétértelmű!
KITARTÁST MINDENKINEK! VIGYÁZZATOK MAGATOKRA ÉS EGYMÁSRA!

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések