5 hozzávaló - Baconbe tekert pulykamell juhtúróval töltve


Csupán egy gyors vacsorát terveztem, így született ez az
5 alapanyagból álló finomság. Egy kis friss saláta és zöldséges kuszkusz készült mellé, így valóban 45 perc alatt az első lépéstől az utolsóig kész volt a vacsora. Néhány alternatív megoldást is megosztok veletek a bejegyzésben a töltelékre vonatkozóan.

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pulykamell
50 dkg bogárzói juhtúró
10 dkg medvehagyma
15 dkg bacon szalonna
1 ek. olívaolaj

➽ A pulykamellből kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk és kiklopfoljuk kicsit azokat. Maradjanak vastagabb szeletek, nem kell papírvékonynak lenni.

➽ A juhtúrót összekeverjük 10 dkg aprított medvehagymával. Ha túl száraz túrót kaptok, akkor adjatok hozzá 1-2 ek. tejfölt vagy néhány kanál vízzel lazítsátok. Tudom, hogy a juhtúrót nem egyszerű beszerezni, így a fentiek szerint helyettesítsétek tehéntúróval.
A fagyasztóban lapul néhány csomag medvehagyma, de helyettesíthető spenóttal, bazsalikommal is. Természetesen más lesz az ízvilág. 
Ha tehéntúrót használtok, akkor sózzátok a pulykamelleket és a tölteléket is kicsit. A juhtúró - bacon kettős esetében én nem használtam külön sót.


➽ Ezután osszuk el a tölteléket és kenjük rá a hússzeletekre a medvehagymás túrót, csavarjuk fel az egészet és bacon szalonnát tekerjünk rá végig a húsra.

➽ Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe sorakoztassuk a tekercseket.
Gázsütőben 5-ös fokozaton, villanysütőben kb. 200 °C-on süssük 30 percig a tekercseket. A sütési idő függ a hús és a töltelék vastagságától, tehát ezt is vegyétek figyelembe. Csupán ennyi az egész!
Kellemes sütögetést kívánok Nektek!


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések