Őszibarack krémleves
Egy nagyon-nagyon finom idénylevest hoztam Nektek. Vagyis bevallom Anya készítette és én pedig gyorsan lekattintottam a telefonnal. Igen azért, mert annyira jó! Vagyis nálunk igazi favorit. Hidegen és melegen is roppant ízletes, de ebben az időben inkább a hűs változatot részesítjük előnyben. A desszertimádók levesének aposztrofálnám.
Hozzávalók 4 személyre:
2 kg őszibarack
2 db egész fahéj
2 ek. barna cukor
2 ek. méz
2 dl tejszín
1 csomag vaníliapuding
6 dl víz
➽ Az őszibarackokat megmossuk, megszabadítjuk a héjuktól, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk és egy kb. 3 literes fazékba tesszük.
➽ Hozzáadjuk a barna cukrot és a fahéjat, majd felöntjük az egészet vízzel. Közepes lángon gyakori kevergetés mellett puhára főzzük a barackokat. Nem lesz túl sok idő, maximum 15-20 perc.
➽ Kiszedjük a fahéjakat. Ezután leturmixoljuk az egészet egy botmixerrel. A vizet nem öntjük le!
➽ A pudingot a tejszínnel csomómentesre keverjük és végül az összeturmixolt barackhoz adjuk a pudingos keveréket. Körülbelül 5 percig főzzük a levest időközönként megkeverve.
➽ Végül a mézet is hozzákeverjük a leveshez. Ha túl sűrű a leves, akkor még tejszínnel vagy vízzel hígíthatjuk. Ezt már mindenki saját ízlése szerint módosíthatja.
➽ Tálaláskor tejszínhab és mentalevél passzol hozzá. Nálam abszolút befutó lett ez a nyári leves és nem csak azért, mert az Anyukám főzte! 😊
Nyomtasd ki a bejegyzést!