Őszibarack krémleves

Egy nagyon-nagyon finom idénylevest hoztam Nektek. Vagyis bevallom Anya készítette és én pedig gyorsan lekattintottam a telefonnal. Igen azért, mert annyira jó! Vagyis nálunk igazi favorit. Hidegen és melegen is roppant ízletes, de ebben az időben inkább a hűs változatot részesítjük előnyben. A desszertimádók levesének aposztrofálnám. 

Hozzávalók 4 személyre: 

2 kg őszibarack 

2 db egész fahéj 

2 ek. barna cukor 

2 ek. méz 

2 dl tejszín 

1 csomag vaníliapuding 

 

6 dl víz 

➽ Az őszibarackokat megmossuk, megszabadítjuk a héjuktól, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk és egy kb. 3 literes fazékba tesszük.

➽ Hozzáadjuk a barna cukrot és a fahéjat, majd felöntjük az egészet vízzel. Közepes lángon gyakori kevergetés mellett puhára főzzük a barackokat. Nem lesz túl sok idő, maximum 15-20 perc.

➽ Kiszedjük a fahéjakat. Ezután leturmixoljuk az egészet egy botmixerrel. A vizet nem öntjük le!

➽ A pudingot a tejszínnel csomómentesre keverjük és végül az összeturmixolt barackhoz adjuk a pudingos keveréket. Körülbelül 5 percig főzzük a levest időközönként megkeverve. 

➽ Végül a mézet is hozzákeverjük a leveshez. Ha túl sűrű a leves, akkor még tejszínnel vagy vízzel hígíthatjuk. Ezt már mindenki saját ízlése szerint módosíthatja. 

➽ Tálaláskor tejszínhab és mentalevél passzol hozzá. Nálam abszolút befutó lett ez a nyári leves és nem csak azért, mert az Anyukám főzte! 😊 


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


 


 

 

 


Népszerű bejegyzések