Diós-rozmaringos panírban sütött vaddisznószeletek
Hagyományos
ízek egy kicsit új köntösben remek alapanyagokból készítve. Igen próbáljátok ki, hogy vadhúsból a klasszikus rántott húst. Az előző napi pácolás a segítségetekre lesz, hogy ne kemény "medvetalpat" rágcsáljatok. Ilyen formában még a gyerekeknek is ízleni fog. Készítsetek hozzá zelleres-sajtos burgonyapürét. Jól illik hozzá!
Elkészítési
idő: 30 perc + 1 éjszaka pácolás
Hozzávalók
4 személyre:
1 kg vaddisznóhús
(comb vagy karaj)
1 liter tej
3 gerezd
fokhagyma
10 dkg dió
20 dkg
liszt
20 dkg házi
zsemlemorzsa
1 teáskanál
friss rozmaringlevél
4 db tojás
1 teáskanál
só
½ teáskanál
őrölt fekete bors
vaddisznózsír
(vagy sertészsír/ napraforgó olaj a sütéshez)
➽ A vaddisznó combot vagy karajt ujjnyi szeletekre vágjuk és
kiklopfoljuk, majd sóval, őrölt fekete borssal fűszerezzük.
➽ Az előkészített szeleteket egy magas falú edénybe rétegezzük,
megtisztítunk 3 gerezd fokhagymát és rátörjük, majd felöntjük az egészet tejjel
és lefedve egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Így sokkal puhább lesz a hús.
➽ Sütés előtt 10 dkg diót pirítunk száraz serpenyőben, majd összetörjük
azokat. Hozzáadunk 1 teáskanál aprított,
friss rozmaringlevelet és összekeverjük az egészet a zsemlemorzsával. Ha nem
szeretnénk, hogy túl darabos legyen a panír, akkor a diót, a rozmaringot és a
zsemlemorzsát kávédarálóban összeőrölhetjük.
➽ A panírozás marad hátra. Liszt, tojás és a diós-rozmaringos zsemlemorzsában
forgatjuk meg a lecsepegtetett hússzeleteket.
➽ Vaddisznó zsír (vagy sertészsírt/ napraforgó olajat) forrósítunk és aranybarnára
sütjük a szeleteket.
TIPP: Helyettesíthetjük a diót mogyoróval is. Szarvas
és őzhússal is tökéletesen működik ez a recept.
A recept nyomtatásban a Príma Konyha 2019. novemberi számában jelent meg. Az újság engedélyével került közzétételre.
