2020. szeptember 3., csütörtök

Diós-rozmaringos panírban sütött vaddisznószeletek



Hagyományos ízek egy kicsit új köntösben remek alapanyagokból készítve. Igen próbáljátok ki, hogy vadhúsból a klasszikus rántott húst. Az előző napi pácolás a segítségetekre lesz, hogy ne kemény "medvetalpat" rágcsáljatok. Ilyen formában még a gyerekeknek is ízleni fog. Készítsetek hozzá zelleres-sajtos burgonyapürét. Jól illik hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc + 1 éjszaka pácolás
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg vaddisznóhús (comb vagy karaj)
1 liter tej
3 gerezd fokhagyma
10 dkg dió
20 dkg liszt
20 dkg házi zsemlemorzsa
1 teáskanál friss rozmaringlevél
4 db tojás
1 teáskanál só
½ teáskanál őrölt fekete bors
vaddisznózsír (vagy sertészsír/ napraforgó olaj a sütéshez)

➽ A vaddisznó combot vagy karajt ujjnyi szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, majd sóval, őrölt fekete borssal fűszerezzük.

➽ Az előkészített szeleteket egy magas falú edénybe rétegezzük, megtisztítunk 3 gerezd fokhagymát és rátörjük, majd felöntjük az egészet tejjel és lefedve egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Így sokkal puhább lesz a hús.

➽ Sütés előtt 10 dkg diót pirítunk száraz serpenyőben, majd összetörjük azokat.  Hozzáadunk 1 teáskanál aprított, friss rozmaringlevelet és összekeverjük az egészet a zsemlemorzsával. Ha nem szeretnénk, hogy túl darabos legyen a panír, akkor a diót, a rozmaringot és a zsemlemorzsát kávédarálóban összeőrölhetjük.

 A panírozás marad hátra. Liszt, tojás és a diós-rozmaringos zsemlemorzsában forgatjuk meg a lecsepegtetett hússzeleteket.

➽ Vaddisznó zsír (vagy sertészsírt/ napraforgó olajat) forrósítunk és aranybarnára sütjük a szeleteket.

TIPP:  Helyettesíthetjük a diót mogyoróval is. Szarvas és őzhússal is tökéletesen működik ez a recept. 

A recept nyomtatásban a Príma Konyha 2019. novemberi számában jelent meg. Az újság engedélyével került közzétételre.

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!