2020. szeptember 1., kedd

Dámszarvas pirított zöldségekkel és bulgurral



Igazi reformétel kerül az asztalra, ha ezt a fogást elkészítitek. Merjetek a vadhússal kísérletezni! Megéri! 

A vadak természetes táplálkozásának köszönhetően a vadhús az egyik legegészségesebb húsfajta, hisz ásványi anyagokban, többszörösen telített zsírsavakban, vasban gazdag, viszont koleszterinben és zsírban pedig szegény. Emellett kiváló magnézium, kalcium és foszfor forrás.

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg dámszarvascomb
30 dkg cukkini
20 dkg kaliforniai paprika
30 dkg cékla
40 dkg bulgur
4 ek. olívaolaj
3 ág kakukkfű
½ tk. só
kb. 4 dl víz

➽ Kb. 4 dl vizet felforralunk. A bulgurt egy tálba öntjük, enyhén megsózzuk, dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük és lefedjük. Így hagyjuk megdagadni a szemeket.

➽ A szarvascombot kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, friss kakukkfüvet szórunk rá és 2 ek. olívaolajon megpirítjuk kb. 10 perc alatt. Amikor elkészül egy nagy tálba rakjuk.

➽ A céklát megtisztítjuk és kb. 1x1 cm-es kockákat vágunk belőle. 1 ek. olívaolajon megpirítjuk és félretesszük. Érdemes külön pirítani, mert különben beszínezi a többi zöldséget és a húst is.

➽ Majd 1 ek. olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt cukkinit és a kaliforniai paprikát.

➽ Végül az elkészült bulgurt, a szarvashúst, a céklát, és a pirított zöldségeket összekeverjük. Ízlés szerint még sózhatjuk. Tálaláskor friss kakukkfüvet szórjunk a tetejére.


Tipp: A cékla és a vadhús jó barátok, jól passzolnak egymáshoz.  A zöldségeket bátran variáljuk az ételünkben. 

A recept nyomtatásban a Príma Konyha 2019. novemberi számában jelent meg. Az újság engedélyével került közzétételre.

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!