Grillezett camembert a szabadban
Egy roppant egyszerű receptötlettel rukkolok elő. Ez egyáltalán nem "agysebészet", jóval egyszerűbb, mint gondolnátok. Bármelyik boltban lehet kapni olcsóbb és drágább kerek camembert sajtot. Mi a legutóbbi horgászatunkkor egy kellemes kis előételt készítettünk a grillen. Hozzá pedig pirítottunk egy kis kenyeret grillen. A végén egy pohár fehérbor kíséretében a pirítóssal kimártogatni az olvasztott sajtot igazán mennyei élmény lesz.
Hozzávalók 2 főre:
4 db camembert
fokhagyma
oregánó
olívaolaj
➽ A camembert sajtot egy alufóliából formázott tálkába tesszük.
➽ Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal a sajt tetejét, megszórjuk fokhagymaszeletekkel és egy kis oregánóval.
➽ Forró grillen kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor felpúposodik a sajt teteje, akkor kész, levesszük a rácsról.
➽ Pirítunk egy kis kenyeret és a sajt tetejét keresztben bevágjuk és kimártogatjuk a krémes sajtot.
➽ TIPP: Akik az édesebb ízeket kedvelik, azok rácsozzák be a sajt tetejét, locsolják meg egy kis mézzel, szórják meg dióval sütés előtt a sajtot. Tálaláskor pedig egy kis áfonyamártás jól passzol hozzá.
Nyomtasd ki a bejegyzést!