Őszi csirkemell tekercs csicsókapürével
Egy kedves felkérésnek tettem eleget, amikor beneveztem az Alpro megmérettetésére. A fenti fotó lett a végeredmény.
Opcionálisan a hozzávalók mellé írtam mit mivel lehet helyettesíteni, ha éppen nincs kéznél egy-egy különlegesebb alapanyag.
Amennyiben elnyeri tetszéseteket ez recept vagy éppen más kedves versenyzőé, akkor a következő oldalon voksolhattok rá 2012. november 19. és november 21. között:
SŐT! A szavazók között is kisorsolnak egy értékes ajándékcsomagot! De most legyen elég a promócióból lássuk a medvét vagyis a receptet!
Hozzávalók 4 személyre:
Húshoz:
- 50 dkg csirkemell filé
- 5 dl Alpro Szójaital Light/ vagy tej
- 6 gerezd fokhagyma
- 30 dkg reszelt alma
- 1+1 ek. méz
- 2 kk. só
- 20 dkg dió
- 1 dl olívaolaj
- 40 dkg csicsóka/ vagy burgonya
- 5 dkg Alpro margarin/ margarin vagy vaj
- 0,5 dl Alpro Szójaital Light/ tej
- 1 kk. só
Elkészítés:
Igazi őszi csemege vár arra, aki fakanalat ragad és elkészíti ezt az egyszerű, ámde annál egészségesebb ételt.
Elkészítési idő: 1 éjszaka pácolás (min. 8 óra) + 40 perc sütés és köretkészítés
1. A csirkemelleket 4 szép nagy szeletre felvágjuk és kiklopfoljuk. Megsózzuk 2 kk. sóval a húsokat, majd egy éjszakára 6 gerezd zúzott fokhagymával és 5 dl Alpro Szójaital Lighttal lefedve hűtőben pihentetjük. A hús még omlósabb és puhább lesz másnap.
2. Szépen lecsepegtetjük a csirkemellet és a következő töltelékkel betöltjük azokat. Az almákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 1 ek. mézzel összekeverjük a reszelt gyümölcsöt és rásimítjuk a szeletekre. Feltekerjük és szükség esetén hústűvel rögzítjük.
3. 1 dl olívaolajon aranybarnára sütjük a húsokat.
4. Végül 1 ek. mézzel vékonyan megkenjük a tekercseket és durvára tört pirított dióba hempergetjük.
5. Utolsó lépésként a köretet készítjük el. A csicsókát megtisztítjuk, felkarikázzuk és annyi vízben megfőzzük, amennyi elfedi az egészet.
6. Mikor megfőtt, leöntjük a vizet róla. 1 kk. sóval, 0,5 dl Alpro Szójaital Lighttal és 5 dkg Alpro margarinnal krumplitörővel összetörjük és elkeverjük.
Tálalási ötlet: A tekercseket srégen elvágjuk és a tányér közepére halmozott csicsókapürére ültetjük. Vagy formára tálalt püré mellé helyezzük a kettévágott húsokat!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítési idő: 1 éjszaka pácolás (min. 8 óra) + 40 perc sütés és köretkészítés
1. A csirkemelleket 4 szép nagy szeletre felvágjuk és kiklopfoljuk. Megsózzuk 2 kk. sóval a húsokat, majd egy éjszakára 6 gerezd zúzott fokhagymával és 5 dl Alpro Szójaital Lighttal lefedve hűtőben pihentetjük. A hús még omlósabb és puhább lesz másnap.
2. Szépen lecsepegtetjük a csirkemellet és a következő töltelékkel betöltjük azokat. Az almákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 1 ek. mézzel összekeverjük a reszelt gyümölcsöt és rásimítjuk a szeletekre. Feltekerjük és szükség esetén hústűvel rögzítjük.
3. 1 dl olívaolajon aranybarnára sütjük a húsokat.
4. Végül 1 ek. mézzel vékonyan megkenjük a tekercseket és durvára tört pirított dióba hempergetjük.
5. Utolsó lépésként a köretet készítjük el. A csicsókát megtisztítjuk, felkarikázzuk és annyi vízben megfőzzük, amennyi elfedi az egészet.
6. Mikor megfőtt, leöntjük a vizet róla. 1 kk. sóval, 0,5 dl Alpro Szójaital Lighttal és 5 dkg Alpro margarinnal krumplitörővel összetörjük és elkeverjük.
Tálalási ötlet: A tekercseket srégen elvágjuk és a tányér közepére halmozott csicsókapürére ültetjük. Vagy formára tálalt püré mellé helyezzük a kettévágott húsokat!
Jó étvágyat kívánok hozzá!