Ötórai süti teában főtt eperrel
Fáradt voltam és valami élénkítő ötórai teát elfogadtam volna. De a hozzá kapcsolódó süti sem maradhat el. Azon töprengtem, hogy mi lenne, ha a kettőt vegyíteném. 45 percet adtam magamnak.
Ez lett a végeredmény:
Hozzávalók a tésztához:
3 db tojás
10 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg vaj
2 filter Earl Grey teafű
1/2 kk. só
1 kk. sütőpor
2 ek. kakaó
Az öntethez:
40 dkg eper
10 dkg cukor
3 dl erős Earl Grey tea
1 kk. pektin
10 dkg étcsokoládét és 15 dkg vajat összekockázunk és egy
edénybe teszünk.
Ezt vízgőz felett megolvasztjuk! Vigyázzunk, hogy ne érjen a vízbe a csokis vajjal megrakott edény!
Míg a csokoládé és a vaj olvad elkészítjük a tésztalapot. 3 db tojást egy tálba ütünk és 15 dkg cukorral simára keverünk robotgép segítségével.
Ezután hozzászitálunk 15 dkg lisztet, belemérünk az edénybe 1/2 kávéskanál sót, 1 kávéskanál sütőport, 2 evőkanál kakaót és kávédarálóban enyhén megőrölt Earl Grey teafüvet.
Ismét összedolgozzuk az alapanyagokat. A sütőt 200°C-on előmelegítem és egy 20 cm átmérőjű kerek sütőformát kibélelek sütőpapírral.
Ha megolvadt a csokoládé, akkor a tésztalapba belekeverjük
és beleöntjük a sütőformába. 30 percig 200°C-on sütjük a süteményt.
Közben, hogy ne unatkozzunk, elkészítjük az epres öntetet. 3 dl erős teát főzünk 1 filter Earl Grey teából.
Hozzáadunk 10 dkg cukrot és 40 dkg felnegyedelt epret. 20 percig közepes lángon főzzük az alapanyagokat.
Majd 1 kávéskanál pektint belekeverek a gyümölcsös szószba sűrítésképpen. További 10 percet főzzük így, majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tésztánk is kisült eközben. Pihentetjük egy 5 percet, levesszük a sütőpapírról és egy szép tortatálra helyezzük a browniet.
Rákanalazzuk a sűrű eperdarabos szószt és azonnal kínáljuk vendégeinknek!
Ennyire ellenállhatatlan még soha nem volt egy ötórai tea :-)
Ezt vízgőz felett megolvasztjuk! Vigyázzunk, hogy ne érjen a vízbe a csokis vajjal megrakott edény!
Míg a csokoládé és a vaj olvad elkészítjük a tésztalapot. 3 db tojást egy tálba ütünk és 15 dkg cukorral simára keverünk robotgép segítségével.
Ezután hozzászitálunk 15 dkg lisztet, belemérünk az edénybe 1/2 kávéskanál sót, 1 kávéskanál sütőport, 2 evőkanál kakaót és kávédarálóban enyhén megőrölt Earl Grey teafüvet.
Ismét összedolgozzuk az alapanyagokat. A sütőt 200°C-on előmelegítem és egy 20 cm átmérőjű kerek sütőformát kibélelek sütőpapírral.
Közben, hogy ne unatkozzunk, elkészítjük az epres öntetet. 3 dl erős teát főzünk 1 filter Earl Grey teából.
Hozzáadunk 10 dkg cukrot és 40 dkg felnegyedelt epret. 20 percig közepes lángon főzzük az alapanyagokat.
Majd 1 kávéskanál pektint belekeverek a gyümölcsös szószba sűrítésképpen. További 10 percet főzzük így, majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tésztánk is kisült eközben. Pihentetjük egy 5 percet, levesszük a sütőpapírról és egy szép tortatálra helyezzük a browniet.
Rákanalazzuk a sűrű eperdarabos szószt és azonnal kínáljuk vendégeinknek!
Ennyire ellenállhatatlan még soha nem volt egy ötórai tea :-)