2014. március 1., szombat

Csokoládészalámi


Ez az desszert a gyorsan elkészíthető kategória gyöngyszeme. Kb. 20 perc munkával készül el és néhány óra puhulás után már falható is. Igazából Marcsi nővérem készíti a leggyakrabban a családban többek között Fecóm megörvendeztetésére. 


Elkészítési idő: 20 perc + 1 éjszaka pihenés (de már pár óra is elég)
Hozzávalók 4 db rúdhoz:

60 dkg darált keksz
50 dkg  háztartási keksz (egész) 
50 dkg margarin
25 dkg étcsokoládé 
4 db egész tojás
3 dl tej
5 ek. rumaroma
5 ek. kakaópor
30 dkg cukor



A kekszet kisebb darabokra törjük.
A margarint az étcsokoládéval, cukorral simára olvasztjuk.
Ezután lehúzzuk a tűzről az edényt és gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásokat. 
Hozzáadjuk a rumaromát, a tejet, a kakaóport, darált kekszet és az összetördelt háztartási kekszet. 
Ezután alaposan összekeverjük. 
4 db kb 40 cm-es folpackdarabra csíkban halmozzuk a csokis-kekszes keveréket. 
Majd összetekerjük és optimális esetben egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben. 

Gyors, könnyen elkészíthető és nagyon finom!