Normadiai csirke ciderrel


Párizsi kalandunk során volt szerencsénk számtalan francia ételt kipróbálni. Az egyik ilyen volt a cideres vagy almaboros csirke. Alsó és Felső Normandia híres a kiváló minőségű almáiról. Cider, calvados és a ropogós gyümölcsből készült ételek kifogyhatatlanok ezen a vidéken! Miután hazatértünk a nagy gasztrokalandból, szinte azonnal elkezdtem eredeti receptek után kutatni. Így találtam rá erre a könnyű, illatos főételre! Bármikor bevethető ez a köret nélküli finomság!

Elkészítés: kb. 50 perc
Hozzávalók: 3-4 személyre

50 dkg fehér csiperke gomba

40 dkg csirkemell vagy csirkecomb

2 db mogyoróhagyma/vöröshagyma

5 dl tejszín

5 dkg vaj

1 üveg cider/almabor kb. 3 dl


bors

2 ek. dijoni mustár A gombát megtisztítjuk és felnegyedeljük. A hagymát megszabadítjuk a külső héjától és nagyobb kockákra vágjuk fel. 
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk! Szép vastag húsokkal dolgozunk. Ne vékonyítsuk el a csirkét! Van olyan hely, ahol combból készítik ezt az ételt. Kb. 3x5 cm-es darabokat vágunk, majd vékonyan sózzuk és borsozzuk ezeket. 
Vajat olvasztunk egy serpenyőben és a csirkemell darabokat hirtelen a forró vajon kérgesre pirítjuk minden oldalán. 
Ezután hozzádobjuk a hagymát és a gombát, összeforgatjuk 2 ek. dijoni mustárral a serpenyő tartalmát. 
Ekkor rálocsolunk kb. 3 dl cidert és 5 dl tejszínt. 
Közepes lángon  kb. 30-40 percig főzzük az ételt. Ellenőrizzük egy késsel, hogy a nagyobb húsdarabok átfőttek-e. Amikor elkészült a normadiai csirkénk érdemes pihentetni kb 10 percet a kész ételt. 
Szaftos, illatos, ízletes ez a fogás!
Jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Népszerű bejegyzések