2014. szeptember 13., szombat

Szarvasgombás - újhagymás rántotta

Alexandre Dumas író szavai szerint „a szarvasgomba a hölgyeket gyengédebbé, a férfiakat szeretni valóbbá teszi!"

Hogyan is kezdődhet egy tökéletes szombat reggel? Óriási alvás után egy kellemes reggelivel indítja a napot az ember. Több, mint egy hete négy darab tojást raktam egy befőttesüvegbe egy darabka szarvasgombával együtt. Gondosan lezártam és így pihentettem a hétvégéig. A tojás a pórusain keresztül átveszi a szarvadgomba különleges illatát-zamatát! Fecóm pedig ízletes reggelit készített belőle nekünk. 




Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 2 személyre: 
4 db tojás
2 dkg vaj
1 szál zöldhagyma
1 csipet só
1/2 db szarvasgomba






 
  • A zöldhagymát megmossuk és felkarikázzuk. Serpenyőbe dobjuk és 2 dkg vajjal kicsit megpároljuk.
  • A tojásokat felütjük és felverjük egy csipet sóval. Végül a hagymára öntjük és 3-4 perc alatt ízlésünknek megfelelően lágyabb vagy sültebb rántottát készítünk. 
  • Melegen tálaljuk! Ekkor "fűszerezzük meg" néhány szelet friss, vékony szarvasgombával. Egy zöldséghámozó tökéletes erre a feladatra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!