Lélekmelegítő naranccsal és édesgyökérrel


 Olykor érdemes kimozdulni a kényelmes komfortzónából, felkerekedni és feltérképezni a közeli tópartot vagy éppen erdőt. Kéz a kézben andalogni, pirospozsgásra "fagyni" megéri. Nem feltétlenül kell búskomornak lenni a késő ősznek. Egy kis hátizsák is elkelhet ezeken az utakon némi finomsággal vagy egy kis forró itallal felpakolva. A FOX szettemet ilyenkor nem hagyom el.
Most egy kis lélekmelengetőt hozok nektek! Ha nem a természet lágy ölén főzitek meg ezt a finomságot, akkor az otthon melegét adó tűzhelyen is elkészülhet. 

Hozzávalók: 
1 liter almalé 
10 cm hosszú édesgyökér
1 db narancs leve és héja
1 db 3 cm-es egész, fahéj
1/2 kk. mézeskalács fűszerkeverék

  • A narancsot meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A narancs levét a kannába facsarjuk. Hozzáadjuk az édesgyökeret 3 részre vágva. Ezután jön az egész fahéj és a mézeskalács fűszerkeverék. A legvégén almalével felöntjük. 
  • Felforraljuk és a tűzről lehúzva hagyjuk 10 percig állni. Ha van szűrő a kezünk ügyében, akkor átszűrhetjük a meleg italunkat, de igazából a fűszerek többsége leülepedik az edény aljára. Azonnal fogyaszthatjuk. 100 %-os almalével is helyettesíthetjük a szűrt, olcsóbb változatot. 
Az illatos-édes itóka biztosan jól fog esni mind a kicsiknek, mind pedig a nagyoknak!



Népszerű bejegyzések