Cukkinis rakott tészta paradicsomos orsóval


Sokszor vagyok úgy, hogy szeretnék összedobni valami finomat a lehető leggyorsabban és közben még millió más dolgot is el kell intéznem. Ez a mai fogás tipikusan ilyen helyzetekre kiváló. Ínycsiklandozó paradicsomos orsótésztát használtam az ételhez. Az Óföldeáki Tésztaüzem webshopjában találjátok: http://net-teszta.hu/orso_2 ezt az alapanyagot. Imádom ezeket az új ötletek alapján készült száraztésztákat. Odafigyelnek az alapanyagok gondos kiválasztására, a körültekintő gyártásra és a gusztusos végeredményre. Nem új keletű rajongás ez az óföldeáki termékek iránt. Gyerekkorom óta ezeket a tésztákat vásároljuk a több 10 éves családi vállalkozástól. Nekem egyet jelent a megbízható minőséggel ez a márka.

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg csirkemell
30 dkg cukkini
30 dkg paradicsomos orsótészta
2 tk. só
1 tk. őrölt fekete bors
1 ek. friss tárkony
10 dkg füstölt sajt
5 dl tej
2 ek. liszt
1 csipet szerecsendió
2 ek. étolaj

  • A tésztát lobogó vízben kb. 3-4 perc alatt kifőzzük és lecsepegtetjük.
  • Tejmártást főzünk a következő módon: 5 dl tejjel csomómentesre keverünk 2 ek. lisztet és megfűszerezzük egy nagy csipet szerecsendióval és 1/2 kk. sóval. Kb. 10 percig főzzük addig, amíg sűrűsödni nem kezd. Ezt hasonló a besamel mártáshoz, csak a vajat és a borsot hagyjuk ki a receptből.
  • Egy tűzálló 20x30 cm nagyságú sütőedényt kiolajozunk. A zsenge cukkinit, csirkemellet felkockázzuk sóval és borssal megszórjuk azokat, majd nyersen összekeverjük az összes tésztával.
  • A keverék felét a sütőtálba öntjük és meglocsoljuk a mártásunk felével és 5 dkg füstölt reszelt sajttal is megszórjuk.
  • Majd ráöntjük a tészta másik felét és ismét megismételjük a mártást és a sajtot.
  • 45 perc alatt készre sütjük közepes fokozaton a sütőben az ételt! Tálaláskor kevés friss tárkonnyal is megszórhatjuk a tésztát. Friss ecetes salátát kínáljunk mellé.





A paradicsomos orsótésztát az Óföldeáki Tésztaüzem webshopjában vásárolhatjátok meg: http://net-teszta.hu/termek/10099:paradicsomos_orso



Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések