Korianderes lazac és spárga hollandi mártással


Halak terén sok-sok  mindent kipróbáltam már. Egyik legáltalánosabb és közkedveltebb külhoni halfajta a lazac a hazai piacon. Borsos ára miatt az ember egy-egy különlegesebb alkalomkor szánja rá a pénzt. Most egy kis grillezésre adtuk a fejünket és egy egyszerű, gyors mégis különleges fogást terveztem Julia Child ízletes hollandi mártásával.

Hozzávalók 2 személyre:

2 db 10 cm széles vastagabb lazacfilé bőrrel
500 g spárga
koriander

bors
olívaolaj

15 dkg vaj
3 db tojássárgája 
1 ek. víz
1 ek. citromlé
csipet só

El sem hiszitek, hogy milyen gyorsan elkészül ez az étel. A lazacszeleteket vékonyan megsózzuk és borsozzuk, majd frissen aprított korianderrel vékonyan megszórjuk.
A forró grillre a bőrös oldalával lefelé helyezzük a halat, kicsit meglocsoljuk olívaolajja és 5-5 percet szánva mindkét oldalára készre sütjük. 
A zsenge spárgákat most nem főzzük meg. A grillrácsra rakva enyhén megsózzuk a zöldségeket és némi olívaolajat csorgatunk rá. Csupán néhány perc alatt megforgatjuk és megsütjük.
A hollandi mártást Julia Child receptje szerint készítettem el. Ezt itt olvashatjátok!
Tálaláskor a spárgára fektetjük a lazacszeletet, megszórjuk némi korianderrel és meglocsoljuk a mennyei, vajas hollandi mártással. Kevés munkával igazán extra ízélményben lesz részünk!

Népszerű bejegyzések